Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen İYİ Parti kongreleri yeniden başladı. Tüm hızıyla devam eden İl ve İlçe kongreleri genelde tek aday üzerinden ve demokratik olmayan yöntemlerle devam ediyor.

İYİ Parti İstanbul İl kongresi için ilk aday belli oldu.

Bir önceki kongrede seçilemeyen Ve İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi, İstanbul kurucu il başkanı Ersin Beyaz oldu.

Ersin Beyaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Demokrasiye, Atatürk’e ve Cumhuriyet’e olan bağlılığımızla, İYİ bir geleceği inşa etmek için, kurucusu olduğum İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına adayım. Birlikte, omuz omuza yürünecek güneşli yollarımız, yarınlarımız var.”

Beyaz yayınladığı videoda ise şu ifadelere yer verdi “ Yol arkadaşlarım demekten onur duyduğum, partimizin cesur ve fedakar sevdalıları; şunu biliniz ki İstanbul'da partimizi zor koşullar altında hep birlikte kurarken,  sizlerle omuz omuza bulunmuş olmanın gururunu ömrümün sonuna kadar yaşayacağım.

Milletimize hizmet için liderimiz Sayın Meral Akşener'in öncülüğünde girişilen mücadelenin bir neferi olmak benim için şeref ve ayrı bir mutluluktu. Bu kutlu  yolculuğa çıkışta layık görüldüğü İstanbul İl Başkanlığı görevinde sizler gibi yol arkadaşlarına sahip olmak, en büyük güvencemden.

Gerçekten hep beraber az zamanda çok ve büyük işler yaptık,  partimizin kuruluş sürecinde verdiğiniz inançlı ve zorlu mücadele ile siyasi tarihimizde destan yazıp İYİ Parti’yi Türkiye'nin umudu haline getirdiniz. Çok şükür yapılan seçimlerde milletimiz İYİ Parti bağrına bastı.

Ardından Ankara'da liderimiz Sayın Meral Akşener'in layık gördüğü yeni göreyim dolayısıyla bir süre sizlerden ayrı kaldım. Bedenen aranızda olmasam da gönlüm hep sizlerle, ilk göz ağrım İstanbul Teşkilatı ile birlikte idi.

 Değerli arkadaşlarım yeni hedefler, yeni mücadeleleri zorunlu kılar. Partimizin bundan sonraki hedefi Allah'ın izniyle iktidar olmaktır.

İktidar olmanın yolu da İstanbul'dan geçer.  İstanbul'da iktidar olmadan Türkiye'de iktidar olunmayacağı gerçeği, İstanbul teşkilatlanmasının önemini kendiliğinden ortaya koymaktadır.

Kuruluş sürecindeki tecrübemiz de böyle tarihi bir misyonu sizlerle birlikte üstlenmek ve iktidar yürüyüşümüze de sizlerle beraber olmak en büyük arzumdur.

Liderimiz sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in tensipleriyle sizlerle omuz omuza yürümek için İYİ Parti İstanbul il başkanlığına adayım.

 Haydi el ele hep birlikte İYİ Parti önce İstanbul'da iktidar yapalım. çalışmak bizden takdir İnşallah Mevlam neylerse güzel eyler.” Dedi.

Mevcut İl Başkanı Buğra Kavuncu Genel Merkez desteği ile seçildiği bilinen bir gerçek.

Genel Merkezin Kavuncuya destek vermeyeceği kulislerde en çok konuşulan konuların başında geliyor.

Bu durumda Ersin Beyaz’ın adaylı daha da önemli hale geliyor.

Ersin Beyaz’ın İYİ Parti İstanbul İl Başkanlını alması ise çok uzak değil.