Kurucu il başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ersin Beyaz ile mevcut il başkanı Buğra Kavuncu'nun yarıştığı kongrede kazanan Buğra Kavuncu oldu.

Buğra Kavuncu, 416 oy alırken, Ersin Beyaz ise 254 oy aldı.

SONUÇLAR BELLİ OLDU AMA TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kongre sonucunun belli olması harareti düşüreceği yerde, kaynayan kazanların harareti daha da arttı.

Kurucu il başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ersin Beyaz sosyal medyadan yayınladığı mesajda ağır ithamlarda bulundu.

Beyaz mesajında “Geçirmiş olduğumuz zorlu kongre sürecinde, gördüğü baskılara boyun eğmeyen, yapılan ahlaksız teklifleri elinin tersiyle iten fitneye, iftiraya, tehdide kulak tıkayan tüm yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Yapılan ahlaksız teklif”

Beyaz’ın “Yapılan ahlaksız teklif” açıklaması kafalarda soru işaretleri doğururken, kongre esnasında Habererk’e gelen ve paylaşmadığımız “Delegelere para dağıtıldı” haberinin aslında ne kadarda doğru olduğunu anlamış olduk.

İspatlayamayacağımız hiçbir haberi yayınlamadığımız gibi bu haberi de yayınlamadık.

Ama kongre sürecinde İYİ Parti Genel başkan yardımcısı Koray Aydın’ın ve ekibinin Ersin Beyazı destekleyeceği bu konuda sözler verdiği ama kongre esnasında Buğra Kavuncu’yu işaret ederek “Delege ağalığı” yaptığı da gelen bilgilerden sadece biri.

Kurucu il başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ersin Beyaz paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi “Türk milletine hizmet etmek dışında bir hevesi olmayan dava adamlarının yaptığı fedakârlıkları unutmayacağımın ve onlarla yol yürümenin gururunu ömrüm boyunca göğsümde şeref nişanesi olarak taşıyacağımın bilinmesini isterim.

Dava adamları için seçimler, kongreler kutlu yürüyüşte bir son değil ancak bir mihenk taşı olabilir.

Gerekli dersleri alarak, dostumuzu, düşmanımızı tanıyarak, yolumuza devam edeceğiz. Karanlık köşelerde pusu kuranlara, taktıkları maskeler ardından yüz ekşitenlere karşı daha uyanık olacağız.

Menfaatlerini ideallerinin önüne koyanlara, banka hesaplarını ideallerinin önünde tutanlara prim vermeyeceğiz. Bundan sonrası için kongre kaybederken kazandığım binlerce dost, kardeş, abi, abla ve yol arkadaşıma layık olmaya çalışmaktan başka bir hesabım yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle hepsinin yüreğinden öpüyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!”

BUĞRA KAVUNCU HAKKINDAKİ İDDİALAR

Buğra Kavuncu'nun Kazakistan’da bulunduğu yıllarda, daha sonra FETÖ'den kapatılan Kazak Türk İş Adamları Derneği (KATİAD)'nin kurucu ve yöneticisi olduğu ortaya çıkmıştı.

FETÖ suçlamasıyla yargılanan Enver Altaylı’nın da yeğeni olan Kavuncu’nun Kazakistan’da Kazak Türk İş Adamları Derneği (KATİAD) kurucularından olduğu öğrenildi. Derneğin kurucuları arasında Fettah Tamince, İstanbul’da Bank Asya’daki bir toplantının ardından saldırıya uğrayan Zeki Pilge ve Hayri Ersoy gibi isimler de yer alıyor.

Dolaşıma sokulan fotoğrafta ise İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun önündeki tabelada “KATİAD Yönetim Kurulu BŞK. Yardımcısı, Sn. Buğra Kavuncu “ yazısı açıkça görülüyor.

Editör: TE Bilişim