Çanakkale’de geçmişte İYİ Parti’ye mensup olan bir grup, dün akşam düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Bu toplantıda, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP adayı Muharrem Erkek’e destek vereceklerini duyurdular.

İYİ Parti’nin Çanakkale’deki kurucu üyelerinden İrfan Dehmen’in ayrılmasının ardından, parti içinde yeni ayrılıklar yaşandı. Geçen hafta, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Nurettin Demirbilek ve yaklaşık 300 üye partiden ayrıldı. Bu gelişmelerin ardından, eski İYİ Partililer iftar yemeğinde buluşarak, CHP’nin Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek’e desteklerini ilan ettiler. Toplantıya, İYİ Parti’den istifa edip CHP’ye geçen Eceabat Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Saim Zileli, İYİ Parti’nin kurucu il başkanlarından İrfan Dehmen, önceki il başkanı Eşref Bener Varol, merkez ilçe başkanı Necati Gapran, disiplin kurulu başkanı Ahmet Aşık ve birçok kadın kolları, il ve ilçe teşkilat yöneticisi katıldı.

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

Nurettin Demirbilek, eski İYİ Partililer adına yaptığı açıklamada, partinin kuruluş amacının siyasi iktidara muhalefet etmek olduğunu belirtti. Ancak, iktidar partisiyle yürütülen seçim çalışmaları ve karşılıklı iş birliklerinin, istifa kararlarının doğruluğunu gösterdiğini ifade etti. Demirbilek, istifalarının küçümsenmesine karşı bu akşamki kalabalığın en iyi yanıtı verdiğini ve Muharrem Erkek’e destek olacaklarını söyledi.

Kaynak: cumhuriyet