İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de yaptığı konuşmada “Sırbistan’da ayçiçeği ekimi yok ama biz Sırbistan’dan sıfır gümrükle ayçiçeği ithal edeceğiz. Yağ fabrikası da yok, olsun biz sıfır gümrükle yağ ithal edeceğiz” dediği video iki milyon izlendi.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen uluslararası anlaşma kapsamında Sırbistan’dan sıfır gümrükle et ve tarım ithalatı yolu açılmıştı.

TBMM Genel Kurulu’nda geçen yıl kabul edilen Türkiye ile Sırbistan arasındaki uluslararası anlaşma ile Sırbistan’dan sıfır gümrüklebüyükbaş hayvan eti, buğday, ayçiçeği tohumu, mısır, soya fasulyesi, ayçiçeği tohumu yağı, ithal edileceği kararlaştırılmıştı.

“Sırbistan’da ayçiçeği üretimi yok” 

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bu ithalata ilişkin TBMM’de bir konuşma yapmıştı.

“Sırbistan’da ayçiçeği ekilmiyor biliyor musunuz?” diyerek sözlerine başlayan Türkkan, “Ayçiçeği ekimi yok… Hiç ayçiçeği ekilmez. İklim müsait değil, ayçiçeği ekimi de sıfır. Ama biz oradan ayçiçeği ithal edeceğiz.” dedi.

Türkkan, birilerinin başka bir ülkeden alınan ay çekirdeklerinin Sırbistan’da menşe şahadetnamesinin değiştirilerek sıfır gümrükle Türkiye’de ithal edileceğini söyledi. Türkkan, bu ithalatı yapanların şahsi menfaat peşinde olduğunu ileri sürdü.

O VİDEO REKOR KIRDI

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın o videosu sosyal medayada paylaşım rekorları kırarken, sadece tek sayfada iki milyon izlneme oranına ulaştı.