İYİ Parti lideri Meral Akşener, önceki yıl yapılan seçimde muhalefetin hedefinin sistemi değiştirmek olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’yi kurtarmayı umarken, bazı arkadaşların gizli ajandaları olduğunu gördük. Şimdi, iftira atıp, kabadayılık taslayan kişilere sesleniyorum; İYİ Parti’ye bu tür davranışlarınızı geçiremezsiniz.” şeklinde konuştu.

Akşener, seçim kampanyası sırasında Aydın’ın Söke ilçesinde bir iftar etkinliğine katıldı ve burada partisinin belediye başkan adayına destek çağrısında bulundu. Daha sonra Kuşadası’nda bir toplantıda partililere hitap etti.

1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı! 1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı!

2019 yerel seçimlerinde muhalefetin yeniden canlanması için CHP ile iş birliği yapmayı önerdiklerini belirten Akşener, “Türkiye’yi kurtarmayı umarken, bazı arkadaşların gizli ajandaları olduğunu anladık. 2023 seçimleri öncesinde, Eylül 2021’de, henüz altılı masa oluşturulmadan, Sayın Koray Aydın, Cihan Paçacı, Uğur Poyraz, ben ve Sayın Kılıçdaroğlu ile bir araya geldik ve uzun bir görüşme yaptık. İstanbul ve Ankara belediye başkanlarından birinin aday gösterilmesi durumunda destek vereceğimizi, ancak diğerinin geri çekilmesi gerektiğini söyledim. Bu, seçmenin taraf tutmasını önleyecekti. Ancak ne geri çekildi ne de aday gösterildi.” dedi.

Akşener, o toplantıda cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıkladığını ve altılı masa kurulduktan sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 60 oy alacağının iddia edildiğini söyledi. Ancak, seçimlerde yalnızca yüzde 9,67 oy aldıklarını ve bu durumun Kılıçdaroğlu’nun yüzde 51 oy alması gerektiği anlamına geldiğini ifade etti. Akşener, “Eğer suçlu ben isem, yüzde 60’tan yüzde 9,67’yi çıkarın, geriye ne kalır? Yani Kılıçdaroğlu’nun kazanması için yüzde 51 oy alması gerekiyordu. Şimdi, iftira atıp, kabadayılık taslayan kişilere sesleniyorum; İYİ Parti’ye bu tür davranışlarınızı geçiremezsiniz.” şeklinde eleştirilerini sürdürdü.

Kaynak: Haber Merkezi