İYİ PARTİ

İYİ PARTİ Türkiye için İYİ geldi. Türkiye İYİ olacak. İYİ Parti kuruldu kurulalı daha 24 gün oldu. Ama Türk siyasetinde bu kısa süre içinde çok şeyler değişmeye başladı. Siyasetçilerin üsluplarında belirgin bir düzelme oldu. Yıllardır Atatürk düşmanlığı yapanlar takiye yapmıyorlarsa hızlı birer Atatürkçü oldular. Yetmez mi?

24 Gündür televizyonlarda, yandaşı, kandaşı, candaşı İYİ PARTİ’yi tartışıyorlar. Üstelik bu tartışma programlarında İYİ PARTİ’yi temsil eden bir kişi dahi almadan İYİ PARTİ’yi ve MERAL AKŞENER’i yerden yere vuruyorlar, asıp kesiyorlardı. Onlar saldırdıkça İYİ PARTİ daha da büyüyordu. Daha da gündemi oluşturuyordu. Eğer bu partiden korkmasanız bu kadar saldırmanın anlamı var mıydı? Amiyane tabirle “Köpekler bile korktukları yöne doğru havlarlar” diye bir tabir vardır. Klasik bir ifade ile korkmayın. Korkunun ecele faydası yoktur. Göreceksiniz İYİ PARTİ Türk Siyasetinde daha neleri değiştirecek. Bekleyin görün.

İYİ PARTİ doğuşuyla en çok ta iktidar partisi AKP’yi telaşlandırıyor. Tüm anketler bunu doğruluyor. AKP neden telaşlandı derseniz, 15 yıldır karşısında ne bir lider ne de bir muhalefet partisi vardı. 15 yıldır her şeyi kendi politikasına göre yerleştirdi ve uyguladı. Ama artık karşısında ciddi ve alternatif bir parti var. İYİ PARTİ. Türkiye’ye İYİ geldi. Türkiye İYİ olacak

MHP

MHP Türk Siyasi Tarihinde bir Markadır. Ancak MHP’yi 20 yıldır yöneten ekip bu markaya ihanet ettiler. Markayı iyi koruyamadılar. Onları o göreve getiren irade her ne pahasına olursa olsun partiyi bırakmama tembihinde bulunmuş olmalılar. Öyle ki; Devlet Bahçeli’in 2002’de “Bu hezimetin sorumlusu benim. Her şeyden ben sorumluyum. Ayrılıyorum” demişti. Ama ayrılamadı. Bahane teşkilat benim ayrılmamı istemiyor demişti. Halbuki teşkilat değil onu o göreve getiren irade hiçbir yere gitmiyorsun dedi ve istifa etmekten vazgeçti.

Ve 2002 hezimetinde MHP, DSP ve ANAP sandığa gömüldükten sonra AKP diye bir parti ortaya çıktı. O tarihten itibaren 15 yıldır AKP iktidarları ne zaman darda kalsa mecliste olduğu süre içinde imdadına yetişmiş, birçok defa AKP’yi ipten kurtarmıştır. MHP’de bu ip merakı taaa Erzurum'da fi tarihinde yaptığı mitingte attığı ipten sonra takıntı haline geldi.

Nerde bir İP görse kırmızı boğa görmüş gibi saldırıyor. 20 yıldır Ülkücüleri uyutmayı çok ustalıkla başarmıştır. Ama artık İYİ PARTİ’den sonra Ülkücüleri uyutamayacaktır.

Ülkücüler artık uyanmıştır. MHP artık bundan sonra marjinal bir parti olarak kalacaktır. An itibariyle MHP’nin oy oranı yüzde 5’tir. O nedenle bu gerçeği gördükleri için şimdiye kadar ağzına dahi almadığı yüzde 10 barajı çok yüksek demeye başladı. Korku dağları sarmış anlaşılan. Ha belki AKP kontenjanından seçime girebilirse belki tekrar TBMM'de temsil yetkisi yakalayabilirler. Aksi halde TBMM’ye parti olarak girmeleri mümkün görünmüyor. İYİ PARTİ MHP’ye de ‘İYİ’ gelecek.

AKP/MHP İTTİFAKI

20 yıldır Ülkücüleri uyutan Devlet Bahçeli ve şürekası 16 Nisan Referandumunda açık yakalandılar. Yani AKP ne zaman dara düşse MHP yardıma yetişmiş ve AKP’yi ipten kurtarmıştır. Biz ülkücüler olarak bu hamleleri hep İYİ’ye yorduk. Yapılanları içimize sindiremesekte kabullenmek zorunda kaldık. Ta ki son Başkanlık referandumuna kadar.

Devlet Bahçeli her fırsatta Recep Tayyip Erdoğan’a en ağır hakaretleri yaptı. Kavgada dahi söylenmeyecek sözleri söyledi. Hakaretleri yaptı. Mesela; “Onu yüce divana göndermezsem namussuzum” dedi. “Çaldıkları paraları burunlarından fitil fitil getirmezsem şerefsizim ve de namussuzum” dedi.

“Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını bir büyük kazana koysalar. Üzerine Türkiye’deki tüm deterjanları dökseler yine temizlenemezler” dedi. Daha neler neler dedi. Ama kafasına saksı mı düştü her ne ise, bir anda ortada hiçbir neden yokken ‘Devletin Bekası’ için getirin şu Başkanlık referandum yasasını sizi destekleyeceğim dedi. Halbuki Devletin Bekası değil Devlet Bahçeli’in koltuğunun beka sorunu vardı. AKP’liler Başkanlık sevdasını unutmuşlardı bile. Ne zaman ki Devlet Bahçeli ellerine böyle bir koz vermişken AKP’liler geri dururlar mıydı?. İşte o tarihten sonra Devlet Bahçeli ettiği küfürleri ve hakaretleri unuttu sanki. AKP’liler de sanki o küfürleri unuttu mu? Asla unutmadılar ama Başkanlık Referandumu için o sözleri duymamışlar gibi hareket ettiler.

Şimdi geldiğimiz noktada MHP yüzde 10 barajına takılacağı aşikar olunca, hem bizim baraj sorunumuz yok diyorlar ardından da yüzde 10 barajı çok ağır, baraj konusu tartışılsın istiyoruz demeye başladılar. Peki bugüne kadar MHP’yi yönetenler neden yüzde 10 barajı düşürülsün bu çok ağır bir baraj demediler. Şimdi ise sarayın gölgesine sığınanlar AKP ile sonuna kadar beraber yan yana ittifak yapmaya hazırız demeye başladılar.

Eyy MHP’yi yönetenler hiç sulanmayın. Baraj düşürülmeyecek. AKP’nin yüzde 10 barajını düşürmesi demek siyasi intihar etmesi demektir. İttifak yapsanız da iltihak etseniz de AKP size zırnık koklatmaz. Boşuna ümitlenmeyin. 13.5 yıldır İstanbul’u yöneten ve abi diye hitap ettiği, yarım asırdır beraber yürüdükleri Kadir Topbaş’ı harcayan. 23 yıldır Ankara’yı yöneten ve en acar AKP’nin savunucusu olan Melih Gökçek’i harcayan Erdoğan sizin mi gözyaşınıza bakacak. Asla böyle bir hayale kapılmayın. Bizden söylemesi

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE