İYİ Partinin seçime girip girmeyeceği ile ilgili konu bir kaç gündür gündemi meşgul etmektedir.

Öncelikle şu hususu belirtelim ki İYİ Parti kurulduğu günden bu güne kitlelere mal olmuş, milletin istek ve arzuları ile kurulmuş bir siyasi partidir ve kesinlikle seçime girmelidir.

Benim açımdan İYİ Partinin seçime girememesi halkın iradesinin sandığa yansımaması anlamı taşır.

Türk demokrasisinin yara almasına sebep olur ve seçim sonuçları her ne olursa olsun şaibeli hale gelir.

Bu kanaati belirttikten sonra çuvaldızı her fırsatta başkasına batıran bizlerin iğneyi kendi üzerimizde test etmemiz gerektiğini düşünüyorum. 

Eğer İyi Parti seçime girerse ne ala problem yok.

Peki giremezse suçlu kimdir?

Sorusunun cevabını ararken iğneyi birazda İyi Partinin kendine batırması gerekir kanaatindeyim.

Yani diyorum ki;

İyi Parti, kurucular kurulu ile kongre yapacağı zaman, böyle kongre olmaz, AKP güdümünde bir YSK kanundaki boşluğu İYİ Parti aleyhine kullanır diyenleri, ''fitnecilikle, istediği görevi alamamakla'' suçlayanlar da hiç kabahat yok tüm kabahat Bahçeli ve Erdoğan'ın.

Seçim ve hukuk işlerini bir İlahiyat Prof' una emanet edenin hiç kabahati yok, tüm kabahat Bahçeli ve Erdoğan'ın.

Yasanan süreçte hiç bir bedel ödemeyen, demokrasi ve adalet anlayışının idrakine varamayan kimselere hatırla, gönülle makam verenler de kabahat yok, tüm kabahat siyasi rakibinin bu zafiyetlerini kendi lehine kullanan Bahçeli ve Erdoğan'ın.

Kongre sürecini idare eden hukukçuların demokrasi talebinde bulunan binlerce Ülkücünün emeğini heba etmesini yok sayıp aynı ekibin aklı ile İl ve ilçe kongreleri yapmadan kongre yapanın hiç kabahati yok.

Tüm kabahat Bahçeli ve Erdoğan'ın

İl ve ilçe teşkilatlarına ehil insanları atayamayan, aldığı yetki ile zamanında liste yapmayan, evraklarını zamanında ilgili kurumlara teslim edemeyen ve hala kongresini yapamayan kişilerin ve bunları görevlendirenlerin hiç kabahati yok.
Tüm suç Bahçeli ve Erdoğan'ın.

Son olarak şunu belirtmek istiyorum.

Bizim MHP'de alışkın olduğumuz bir tavır var. Hiç kimse bir beceriksizlik yada başarısızlığın bedelini ödemez, herkes pişkin pişkin görevine devam eder ve tüm kabahati de ya gerçekleri göremeyen millete yada siyasi hile ve ahlaksızlık konusunda yetenekli olan siyasi rakiplerine atar. Şimdi İYİ Partili yetkililerde aynı bahanelere sığınacaksa yeni parti kurmanın ne gereği vardı?

Sağlıcakla kalın