31 Mart Yerel Seçimleri'nde bağımsız olarak yarışma kararı alıp hayal kırıklığına uğrayan İYİ Parti'de, Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkanlığa seçilmesi partideki rahatsızlıkları dindirmedi. Kongre sonrasında istifa haberleri gelmeye devam etti. Parti içi kaynaklara göre, önceki dönemde yönetimde yer alan Ahmet Zeki Üçok ve Taner Demirer'in CHP'ye geçmeyi düşündükleri söyleniyor.

Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkan olarak ilk amacının, partiden ayrılanları geri kazanmak ve dargınları barıştırmak olduğu belirtilmişti. Ancak kongre sonrasında istifaların sonu gelmedi. Kurultayda diğer aday Koray Aydın'ı destekleyen birçok kişi istifasını açıkladı.

Cumhuriyet gazetesine konuşan parti kaynakları, teşkilatlarda bir boşalma yaşandığını dile getirdi. Dervişoğlu'nun, partide yeni bir heyecan yaratamadığı ve önceki dönemde önemli görevler üstlenen kişilerin yeni yönetim tarafından aranmadığı iddia edildi.

Parti içinde, Koray Aydın'ı destekleyenlerin ve yerel seçimler öncesinde bağımsız olarak yarışma kararına karşı çıkanların dışlandığı ileri sürülüyor. Önceki dönem yönetiminde yer alan bazı isimlerin yakın zamanda CHP'ye katılacağı konuşuluyor.

Erdoğan'ın İBB'yi ne kadar borçla devrettiği ortaya çıktı Erdoğan'ın İBB'yi ne kadar borçla devrettiği ortaya çıktı

CHP'ye geçmesi beklenenler arasında, Meral Akşener'in liderliğindeki İYİ Parti'de görev alan Ahmet Zeki Üçok ve Taner Demirer'in isimleri geçiyor. Üçok'a CHP'li dostlarının "Partimize gel" dedikleri ancak resmi bir teklifin olmadığı belirtiliyor. Üçok'un, partideki dargınların gönlünün kazanılmadığı yönünde bir görüşe sahip olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi