2019 yılında Cumhur İttifakı'nda krize sebep olması üzerine Grup Başkanvekilliği görevini yürüttüğü MHP'den ihraç edilen ve 1 yıl boyunca İP diye hitap ettiği İyi Parti'ye katılan Erhan Usta, yeni partisinde de kriz yarattı.

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Usta'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla yoğun bakımda tedavi gören İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'na şifa dilemesi vatandaşın tepkisini çekti.

"Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olduğunu iddia eden Parti'den yükselen bu sese çok sayıda vatandaş, "Yazıklar olsun" diye tepki verdi.

Kulislere yansıyan bilgilere göre partinin önde gelen bazı isimleri de Usta'nın paylaşımından duyduğu rahatsızlığı kapalı kapılar arkasında dile getirdi. Genel Başkan Akşener'e iletilen rahatsızlıklar karşısında Genel Merkez yönetiminin nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

Öte yandan kısa süre önce Genel Başkan Meral Akşener de Atatürk düşmanı çıkışlarıyla tanınan Necip Fazıl Kısakürek'i anan bir paylaşımda bulunmuştu. Partinin takip ettiği çizgi, seçmen tarafından İyi Parti için 'Yeni-AKP' yakıştırmaları yapılmasına neden oluyor.

Editör: TE Bilişim