İyi Parti Genel İdare Kurulu, gündemi değerlendirmek üzere toplandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başkanlık Divanı'nda kapsamlı bir değişikliğe giderek yapılanmayı yeniden oluşturdu.

Yeni Başkanlık Divanı'nda, daha önce Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Koray Aydın, Siyasi İşler Başkanlığı'na alındı. Teşkilat Başkanlığı ise doğrudan Akşener'e bağlandı.

Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu'nun yerine Rıdvan Uz getirilirken, Ağıralioğlu'na yeni görev verilmedi. Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, Doğa ve Çevre Politikaları Başkanı Arzu Önşen ve Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Ömeroğlu da yeni Başkanlık Divanı'nda görev alamadı.

Kadın Politikaları Başkanlığı'na Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yılmaz getirildi. Yeni Toplumsal Politikalar Başkanı ise Ayfer Yılmaz oldu, Gençlik ile Doğa ve Çevre Politikaları Başkanlıkları da doğrudan Akşener'e bağlandı.

Değişikliğin gerçekleştiği bir diğer alan da Seçim İşleri Başkanlığı oldu. Seçim İşleri Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Tolga Akalın Milli Güvenlik Politikaları'na getirilirken, Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Nuri Okutan da yeni Başkanlık Divanı'nda yer almadı.

Seçim İşleri Başkanlığı'na ise Eğitim Politikaları Başkanlığı görevini yürüten Şenol Sunat getirildi.

Eğitim Politikaları Başkanlığı'nın başına Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay getirildi.

Editör: TE Bilişim