İYİ Parti kuruluş aşamasında büyük zorluklarla kuruldu. Çoğu kişi partinin il ve ilçe teşkilatlarında görev almaya; üye olmaya dahi korktu. Ancak kuruldu ve tüm engellemelere rağmen seçimlere girdi. Yanlışlar ve eksiklikler yüzünden beklenen sonuç alınamadı. Yapılması gereken bu yanlışlık ve eksikliklerin giderilmesi ve önümüzdeki ilk yerel seçimlerde siyaset sahnesine mührünü vuracak kadroların kurulması ve adayların belirlemesidir.

İstifa eden İYİ Parti kurucularının ve milletvekili adaylarının istifa gerekçelerine bakıldığında şahsi menfaatlerinin ötesine geçemediklerini görmek gerçekten üzücü, üzücü olduğu kadar da ülke için acı bir tablodur. Sayın Yörük Ali Paşa acaba üçüncü sıradan vekil seçilebilse idi, aynı açıklamaları yapacak mıydı? Sayın Yusuf Halaçoğlu, Sayın Özcan Yeniçeri, Sayın Nevzat Bor istedikleri yerden vekil adayı gösterilip, meclise girse idiler aynı açıklamaları yapacaklar mıydı?

Sayın Yusuf Halaçoğlu çok sevdiğim ve saygı duyduğum, değerli bir akademisyendir. Hak ettiği halde sıralamaya konulmamıştır. Ancak istifası şık değildir. İYİ Parti ülkenin ışığı umudu için yola çıkanların başlattığı bir harekettir. Sizin yola çıkar iken kayıp edecek bir şeyiniz yoktu. Milletvekili idiniz, dokunulmazlığınız vardı. Güzel maaşlarınız vardı. Ancak Anadolu'dan yola çıkan bizlerin kayıp edecek o kadar çok şeyimiz vardı ki? İşimiz, aşımız, makamlarımız, cebimizden harcadığımız paralarımız ama bizlerin şahsi hesabı yoktu…

Bizler 2011 de başlattığımız MHP’de değişim hareketinden bu sürece şahsi bir beklenti içine girmedik. Kurucular kuruluna yazılmadık güldük, hatır gönül adına sayı 200 kişiye kadar çıkarılıp onure etmek adına isimler yazıldı. İl ve İçe başkanlıklarında aman bir tatsızlık çıkmasın dedik sustuk. Öyle ki Gaziantep’te kongre dahi yapılamaz hale geldi, yine sustuk. Milletvekilliği listeleri yapıldı, partiye kaydı olmayan, aday adaylığı sürecinde başvuru dahi yapmayan, İl teşkilatının görüşü dahi alınmadan, Gaziantep İYİ Parti İl Binasının yerini bilmeyen Hüseyin Filiz hocamız 1. sıraya kondu, arkası da ona göre, Sayın Ümit Özdağ ve Hüseyin Filiz severler tarafından parti binasına gelme gereği dahi duyulmadan dizayn edildi. Yine sustuk, görevimizi yaptık, doğu ve güneydoğuda tüm bu olumsuzluklara rağmen Sayın Hüseyin Filizi İYİ Parti vekili edip meclise gönderdik. Sustuk. Sustuk…

Ancak istifa etmedik, etmeyeceğiz, tepkimizi belirtmek için Genel Başkan adayıyız. diye açıklama yaptık. Çünkü İYİ Parti ülkenin umududur. İYİ Partiye oy veren her bir seçmen umudunu, yarınını, çocuklarının geleceğini düşünerek oy vermiştir. Her bir oy altın değerindedir. Her bir oyun vebali vardır. Sayın Meral Akşener’e sitemimiz sevgimizdendir. İnancımızdandır. Partinin başına geçmelidir. Ancak İYİ Partiyi ülkenin, yarınların, umudu olarak dizayn etmelidir. Etmek zorundadır.

Bu nedenle diyoruz; eğer ülkenin umudu olmayacaksanız, verilen her bir altın değerindeki oyun karşılığı olmayacaksanız tekrar Genel Başkan Adayı olmayın… Önümüzü açın biz dönmeyeceğiz, biz istifa etmeyeceğiz, verilen her bir altın değerindeki oya, ülkenin umuduna gücümüz yettiğince sahip çıkacağız. Ben dahil kimseye vefa borcunuz yok, vefa borcu deyip şahsi hesaplar üzerine çalışanların ise İYİ Partide zaten yeri yok. Ama hatalarınız tabi ki her insan gibi var.

Bu hataları masaya yatırın, vefa borcunu ve birtakım oyunları kenara atın, ülke için, yarınlar için, eline kına yakıp sokaklara çıkanlar için, emekli maaşı ile aldığı bileziği size bağışlayanlar için 12 Ağustosa vefa borcu ile kurulan kadrolar ile değil İYİ Partiyi iktidara taşıyacak, şahsi hesap yapmayan kadrolar ile başlayın. Bunu yapmayacak veya yapamayacaksanız yolumuzu açın...Başka TÜRKİYE yok, Başka İYİ Parti Yok…..