İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında hafta sonu gerçekleştirilen İYİ Parti'nin 2. Olağan Kongresi'nde yaşanan 'listeye yazılmayacaklar' krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında Prof. Dr. Barış Doster, gazeteciler İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu ve Barış Yarkadış hafta sonu gerçekleştirilen İYİ Parti'nin 2. Olağan Kongresi'nde yaşanan gelişmeleri masaya yatırıldı.

İYİ Parti Millet Vekili İsmail Koncuk Halk Tv de Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın sarf ettiği sözlere " Evet liste verilebilir bunlar her partide oluyor'' açıklaması sonrası canlı yayına bağlanarak açıklamada bulundu.

İYİ Parti Millet Vekili İsmail Koncuk sözlerine şu şekilde devam etti: ''Kongreden 1 gün önce bu yapılan haksızlık ve isim çizme olayı bizlere bildirildi. Lakin doğru olmayacağına kanaat getirdik. Kongre günü teşkilat başkanı sayın Koray Aydın tarafından il başkanlarına talimat vererek, parti içerisinde korkmadan konuşan şahsım, Aytun Çıray, Yavuz Temizer, Ümit Özdağ, Hayrettin Nuhoğlu ve bir kaç arkadaşımızın üstünün çizilmesi talimatı verilmiştir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Emek vermiş arkadaşlarımızın kadir kiymeti bilinmesi lazım. Bu yaşanan İYİ Partiye yakışmamıştır. 

İYİ Parti cesur ve emek hareketidir. Burada yaşanan süreçte en büyük haksızlık ve emek hırsızlığı Sn. Genel Başkanımız Meral Akşener Hanım efendiye yapılmıştır. Genel başkanımızın istediği ve anahtar listede 11. Sıraya yazdığı arkadaşlar il başkanlarına verilen talimat ile genel merkez bu şekilde istiyor diyerek liste dışı bırakılmıştır.'' dedi.

KONCUK’TAN KORAY AYDIN GÖNDERMESİ

İYİ Parti Millet Vekili İsmail Koncuk  Erhan Usta’nın grup başkana vekili olması konusundaki fikri sorulduğunda, Erhan Usta’nın MHP’de iken yaptığı açıklamaların önemli olmadığını, hatta Koray Aydın’ın bile İYİ Parti ve Meral Akşener’e FETÖ’cü yakıştırması yaptığını hatırlattı.