Şahin açıklamasında “Büyük bir organizasyon yapıp beş kişiye rozet takmışlar. Bunların da MHP’den ayrılıp partilerine katıldıklarını ileri sürüyorlar. Ülkücülükten vazgeçmiş olanların zaten MHP’liliği söz konusu olamaz” dedi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, Foça MHP Meclis Üyesi ve eski CHP’li Osman Mert, Torbalı Ülkü Ocağı eski başkanı Cumhur Eren, MHP Çiğli eski İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Baturcu, MHP eski İl Yönetim kurulu üyesi Hilmi Can Ersoy, Av. Sıddık Caner Erşen, Av. Gizem Tunca Erşen, Av. Metin İnan, İş insanı Samet Tuna partilerine katıldığı duyurdu.

Rozet takma törenine ise İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu da katıldı.

MHP’DEN AÇIKLAMA: BUNUN ADI KOMEDİ TİYATROSU

Yaşanan gelişmelerin ardından MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, açıklamalarda bulundu. Şahin açıklamasında “İP’in rüzgârlı ayak oyunlarının birini daha izliyoruz. Zaten Ülkücülük ve MHP ile bağları yıllar önce kopmuş ya da hiçbir şekilde Ülkücü ve MHP’li olmamış bazı şahısların böyle gösterilmesi olsa olsa kamuoyunu yalanlarla kandırmaktır. Bu yollara tevessül edenlere de en uygun sıfatı başkaları versin. Bizim onlara söyleyecek sözümüz Allah ıslah etsin olacaktır” diye konuştu.

Şahin açıklamasında şunları söyledi:

“Türk siyasetindeki yegâne “politik köksüzlük” abidesi İP’in hangi yalanına kapılıp gidecek ki Ülkücüler? Ülkücüler asil sorumlulukların, sarsılmaz bir iradenin ve yüksek bir imanın temsilcileridirler. Böylesine komik ayak oyunlarını da her zaman ezip geçmeye muktedir insanlardır.

İP’in yaptığı bir komedi tiyatrosudur. Büyük bir organizasyon yapar gibi görünüp bazı insanlara rozet takmışlar. Bunların da MHP’den ayrılıp partilerine katıldıklarını ileri sürüyorlar. Ülkücülükten vazgeçmiş olanların zaten MHP’liliği söz konusu olamaz. Ülkücülükleri fiilen bitmiş ve Parti üyelikleri yıllar önce resmen son bulmuş birkaç kişi HDP’nin bariz ortağı İP’in yalan rüzgarına kapılarak savrulmuştur. Ülkücüler zaten böyle oyunların içinde yer alamayacak kadar onurlu insanlardır.

Yalanı bıraksınlar. Ben bu partiye 40 yıldır hizmet ediyorum. İP’e geçen bir isim 10 yıldır zaten CHP’de siyaset yapıyor. Sanki MHP’den geçmiş gibi algı yaratıyorlar. Diğerlerini de tanımıyorum. Ne zaman MHP’li olmuşlar. Ben bunları ne gördüm ne duydum. O kadar aciz duruma düşmüşlerki üç-beş kişinin partilerine katılmalarını sevinçle karşılamışlar. Kendilerine HDP-PKK hizmetinde başarılar diliyorum”

Editör: TE Bilişim