Eklediği görselde HDP’li Sırrı Süreyya Önder, Bengütürk Genel yayın yönetmeni Metin Özkan ve Nihal Gençalp yer aldı.

Eklenen görselin televizyondan çekildiği anlaşıldı.

Yayınlanan bu görsel ve eklenen açıklamada sanki HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in Bengütürk Tv’ye çıktığı algısı oluşturulmaya çalışıldığı görüldü.

BENGÜTÜRK’TE ASLINDA NE OLDU?

Bengütürk TV’de yayınlanan Nihal Gençalp’ın sunduğu Genel yayın yönetmeni Metin Özkan’ın daimi konuğu olduğu “Hilal Etkisi” programı 12 Mayıs 2020’de yayınlandı.

Programa HDP’li Sırrı Süreyya Önder katılmadı. Sadece yayınlanan video tekrar yayınlanarak, yorum yapıldı.

Bengütürk TV Genel yayın yönetmeni Metin Özkan video izledikten sonra şu açıklamayı yaptı

“Sırrı Süreyya Önder ile siyasi fikirlerimiz asla yan yana gelmez. Dünya görüşümüz çok farklıdır, ideolojimiz tamamen zıttır.

Ben hiçbir zaman, dünyayı bana bağışlayacaklarını bilsem, gidip HDP gibi bir siyasi partide ne siyaset yaparım, ne milletvekili ne başka bir şey.

Çünkü insanların omurgası vardır. Eğer bu parti zamanında Sayın Devlet Bahçeli'nin ya da zamanında siyaset erbaplarının sözünü dinleyin, gerçekten birilerinin ulaşamadığı Kürt kardeşlerimizin ki mutlaka vardır, varsa bir sorunu, onu çözümleme aşamasında, devletine milletine ülkesine fayda sağlayacak siyaset yapmış olsalar da hepsinin başımızın üstünde yeri vardır.

Ama ilk günden beri söylediğim bir şey şudur “Bebek katili, bölücü bir terör örgütünün, siyasi sözcüsüdür bunlar” dedik.

Sırrı Süreyya Önder sanatçılığını biliriz, sanatçının da takdir ederim. İyi bir sanatçıdır. Dolu kültürlü bir insan ama siyasi fikir olarak bir araya gelmemiz aynı noktada buluşmamız mümkün değil.

Fakat bugün söylediği şeyleri Sırrı Süreyya Önderi övmek, övgü yağdırmak adına söylemiyorum.

Gezi olaylarında dozerin önüne çıkıp o kışkırtmayı yaptığı gün Sırrı Süreyya Önder benim gözümde sanatçı olarak da siyasetçi olarak da kişiliğini kaybetmiş bir isimdir.

Ama bir kez daha söylüyorum, bugün söylediklerini fırsat bilip “Aa bak ne bize söyledi Sırrı Süreyya Önder falan filan diye övgüler yağdıracak da durumda değilim. Ama Sırrı Süreyya Önder'in bir iddiası var.

Şimdi Sırrı Süreyya Önder'in bu konuşması gündeme düştü.

Bu gündeme düşen konuşmanın arkasından adeta İYİ Parti'nin üzerine bir bomba düştü.

İYİ Parti'den çıt çıkar mı dedik? Çıktı, akşam 2-3 televizyon kanalında aynı ağızdan aynı isimler, “Ne biz görüştük, nede arkadaşımız görüştü, hiçbir görüşme olmadı” falandı filandı bir sürü hikaye anlattılar.

Ve dediler ki bizim söylediğimiz esastır.

Niye pardon Sırrı Süreyya Önder'in söylediği niye esas değil de sizin söylediğiniz esas. Ne yani yalan mı söylüyor. Bunu ispat etmek zorundasın. Ama şu saat itibariyle Sırrı Süreyya Önder eğer bir görüntü bu görüşme ile ilgili bir kayıt bir not düşer, gündemi ikinci açıklama yaparsa kimse tükürdüğünü yalamayacak, ya onurlu bir şekilde siyaseti bırakıp çekilecek ya da tükürdüğünü yalayıp yoluna devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim