ABD Başkanı Biden’da tarihe yalan söyleten liderlerden oldu. Şimdi atıp tutuyoruz. Herkes tarih profesörü kesildi, Ermenilerin yaptığı katliamlardan bahsediyor.

İyi de bu şimdi mi anlatılır?

TÜM YAZILARI

Sonra vatandaşa anlatmanın ne faydası var? Gidin bunu Biden'a anlatın, Fransa'ya anlatın, dostum Putin'e anlatın. Dış politikayı vatandaşa yapmanın bir anlamı veya faydası var mı?

Ortada bir gerçek var, Ermeni lobisi bizden çok çalıştı ve yüz yıllık rüyasını gerçekleştirdi. Siz bakmayın bizden çok çalıştı dememe, biz hiç çalışmadık ki? AKP 19 yıllık iktidarında hangi milli meselede hassasiyet gösterdi ki bunda göstersin?

Açıklamadan bir gün önce Biden ile Sayın Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi yaptılar. Yandaş medya bunu zafer havasında verdi. Oysa ortaya çıktı ki Biden telefonda, bir gün sonra -Ermeni tehcirini- soykırım olarak niteleyeceğini Sn Erdoğan'a da söylemiş. Medya Erdoğan'ın ne tepki verdiğini yazmıyor. Yazmıyorlarsa bilin ki ortada övünülecek, üstünde ip atlanacak bir durum yok. Olsaydı “eyt”ler “meyt”ler gırla gidiyor olurdu. Şimdi nice kahramanlık hikâyesi dinliyor olurduk.

Yıllar sonra ABD başkanının tehcire soykırım demesi Türkiye'nin itibar kaybı ile ilgilidir. AKP, yıllardır Erdoğan'ı nasıl memnun ederiz, hangi yasaları çıkarırsak konumunu güçlendiririz gibi şeylerle uğraştı. Memleket meseleleri her zaman Erdoğan'ın siyasi geleceğinin gerisinde kaldı. Bir ülkenin hükümeti geliyorum diyen bu duruma karşı bir çalışma yapmaz mı? Lobi faaliyeti yürütmez mi? İşimizi gücümüzü bıraktık Rıza Zarrab'ın itirafları iktidara sıçramasın diye uğraştık. Emin olun Zarrab'ın tutuklanmasında, yargılanmasında gösterdiğimiz tepkinin yarısını bu meselede gösterseydik bugün çok farklı noktalarda olurduk.

CB Erdoğan, bağırıyor, arşivlerimiz açık gelip incelesinler diyor. Elin adamının işi yok seni aklamak için gelip senin arşivlerini mi inceleyecek? Sen tarihçini, o arşivlere sokup tezimizi anlatacak çalışmalar yapmamışsın, hükümet olarak elini kulağına atıp yatmışsın şimdi de bekliyorsun ki elin oğlu gelip seni aklasın. Yok, böyle bir bedavacılık. Kendi göbeğinizi kendiniz kesmediğiniz müddetçe başkası gelip sizin göbeğinizi kesmez. Sonra Sayın Erdoğan Biden'a kızmadan önce şöyle bir etrafına baksın. Biden'ın dediklerinin on mislini diyen yandaş gazeteci var. Bu kadar rahatsızsanız o gazetecileri niye besliyorsunuz?

Keşke muhalif belediyelerin vatandaş ucuz ekmek yesin diye açtığı büfeleri kapatmak için verdiğiniz mücadele kadar Ermeni iddiaları ile de mücadele etseydiniz. Zarrap skandalına karışanları kurtarmak için gösterdiğiniz çabanın yarısını keşke bu milletin alnına sürülmek istenen soykırım lekesi için de verseydiniz.

Milliyetçilik lafla olmuyor beyler. Hatası, yanlışı olan siyasetçiler milli menfaatleri savunamıyor. Önüne gelene kükreyenler Biden'ın iftirasına karşı ne kadar da temkinli bir dil kullanıyorlar. Bu ürkeklik bu korkaklık niye?

Yoksa Amerika'da ipek yüklü kervanlarınız mı var?

Editör: TE Bilişim