İslamcı aşırılıkçılar olduğundan şüphelenilen kişiler, Nijerya'nın kuzeybatısındaki Kuriga kasabasında 280'den fazla çocuğu kaçırdı.

Yetkililer başlangıçta 100'den fazla öğrencinin rehin alındığını söylerken, yapılan sayımda kayıp sayısının 287'ye ulaştığı okul müdürü tarafından Kaduna Valisi Uba Sani'ye belirtildi.

SABAH NAMAZI VAKTİNİ BEKLEMİŞLER

Silahlı saldırganlar, öğrenciler yerel saatle sabah 08.30 sularında sabah namazı için toplanma alanındayken okula saldırdı. Görgü tanığına göre öğrencilerden biri silahlı saldırganlar tarafından vuruldu ve Birnin Gwari hastanesinde tedavi görüyor.

BM Nijerya İnsani Yardım Koordinatörü Muhamed Fall yaptığı açıklamada "Kaçırılanların sayısı tam olarak bilinmemekle birlikte 200'ün üzerinde olduğu tahmin ediliyor" dedi ve mağdurların bir kısmının daha sonra serbest bırakıldığını sözlerine ekledi.

Çin'den İran açıklaması Çin'den İran açıklaması

Fall, kurbanların derhal serbest bırakılması çağrısında bulunurken bu saldırının, çatışmadan en çok kadın ve kız çocuklarının etkilendiğinin "çarpıcı bir hatırlatıcısı" olduğunu söyledi. "Zaten travmatize olmuş yurttaşlarımıza yönelik bu şiddet eylemi ortak insanlığımıza zarar veriyor" dedi.

Editör: Habererk Habererk