AK Parti’nin Avrupa Teşkilatı Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Arzu Kılıçoğlu'nun muta nikahı iddiaları nedeniyle istifa ettiği öne sürüldü. Kılıçoğlu istifası ile ilgili, “Muta nikahı olayı doğrudur. Partililerin bu nikahtan haberi vardı ve onayladılar. Partinin, ‘fuhuş yuvası’ ve ‘açık genelev’ diye suçlanmasına neden olanlarla aynı yerde kalamam, Büyük Usta’ya zarar gelmemesi için istifa ediyorum” açıklaması yaptı.

 


Olayın AK Parti genel merkezinde de tartışıldığı ve Avrupa Teşkilatı olarak kurulan Avrupalı Türk Demokratla Birliği'nin (UETD) lağvedilip yerini VUSLAT isimli derneğin alacağı da öne sürüldü.

 


AK Parti Avrupa Teşkilatı'nı çalkalayan kriz, evli bir adamla, karısının haberi olmadan yaşamaya başlayan ve onunla partililer önünde nikah kıyan AK Parti’li bir kadının, “partiden onay aldığı” iddialarının ortaya atılmasıyla başlamıştı.

 


'MUTA NİKAHINDAN İSTİFA EDİYORUM'

Konu Avrupa Teşkilatı UETD’nin Genel Merkez, Sosyal ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Arzu Kılıçoğlu'nu nikahı doğrulayan sert istifa mektubuyla yeniden gündeme geldi. 15 yıldır bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın misyon ve vizyonuna hizmet verdiğini belirten Kılıçoğlu, “Muta nikahı skandalı, istifa kararı almamı sağlamıştır. Ben yıllardır Türk aile yapımızı, toplum ahlakımızı destekleyen çalışmalar yaparken, bu olay bunların nafile olduğu sonucuna vardırdı. Bu nikah olayı yalan değildir” dedi.

 


'AYRILMADAN, BERABER OLDULAR'

Kılıçoğlu, AK Parti teşkilatının da olaydan haberi olduğunu öne sürerek, “UETD Genel Merkezi’nin olaydan haftalardır haberi vardı. Söz konusu bayan, UETD Bonn Şubesi’nin komisyon üyesiydi. Bahsi geçen beyefendi evli olduğu halde, UETD mensubu bayanla ilişkideyken, eşi haberdar oluyor ve akabinde beyefendi, diğer bayanın yanına yerleşiyor. Daha önce yaşanılan bir ayrılık yoktur. Ben konuyu UETD Başkanı Süleyman Çelik, UETD yöneticisi Mehmet Kara ve Bonn Şubesi’ne haberler çıkmadan önce bildirdim. Süleyman Çelik, ‘adam karısını boşamış, bunu almış, nikah kıymış, Allah'ın emri’ dedi. Birden fazla evliliği destekliyor olabilirsiniz ama Türk aile yapısına ters bir şeyi desteklemeniz, UETD ve davamıza zarar vermez mi?” diye sordu.

 


İstifa eden ve tüm UETDE’yi istifaya çağıran Kılıçoğlu, ayrıca kıyılan dini nikaha partinin Avrupa yöneticilerinin de katıldığını ileri sürdü. Kılıçoğlu, “Nikah yemeği verildiğini bana UETD Köln Bölge Kadın Kolu Başkanı bildirdi. Kendileri de UETD olarak katıldılar. Resimleri de mevcut. Haber medyaya yansıdıktan sonra beni arayıp tehdit ettiler. Süleyman Çelik bana bağırdı” diye yazdı.

 


‘FUHUŞ YUVASI, AÇIK GENELEV, EĞLENME MERKEZİ…’

 


Kılıçoğlu şöyle devam etti:

 


“UETD Genel Merkezi’nin bilgisi dahilinde evlilik dışı ilişki meşrulaştırılmaya çalışılmıştır. Bir UETD yetkilisi bayan ile başkasıyla evli bir adam ikinci bir dini nikah töreni düzenlemiştir. Bunlar UETD’nin bilgisi dahilinde olmuştur. UETD’nin kadınlara sarkıntılık eden dernek olduğu yönündeki iddialar alıp başını yürümüştür. Olaylar basına yansıyınca UETD genel merkezinden yalan açıklamalar yapılmıştır. İçinde bulunduğum değerli bir kurum hakkında, yönetimde bulunan insanların yapmış olduğu hatalardan dolayı, ‘fuhuş yuvası’, ‘açık genelev’, ‘evli erkeklerin dul kadınlarla eğlenme mekanı’ diye bahsedilmesi beni derinden üzüyor. Kendimi koruma amaçlı böyle bir kararın daha uygun olacağı kanısına vardım. Özellikle BÜYÜK USTA’ya asla zarar gelmesini istemiyorum. İtibarsızlaştırmanın asıl sebebi, zaten bu yanlışlara sebep ve fırsat verenlerdir.”

 


(Sözcü)

Editör: TE Bilişim