Bitlis Devlet Hastanesi'ne geçtiğimiz hafta sağ böbreğindeki ağrıları nedeniyle başvuran inşaat işçisi 5 çocuk babası Tokay’ın böbreklerinde taş olduğu tespit edildi. Yapılan tetkikler sonucunda ameliyatına karar verilen Tokay geçtiğimiz cuma günü yaklaşık 2.5 saat süren bir operasyon geçirdi.

Yapılan operasyonda sağ böbreğinden irili ufaklı 794 taş çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Kutlu Teberik, hastanın kendilerine şiddetli ağrıları nedeniyle başvurduğunu, yapılan

tetkiklerde çok sayıda böbrek taş tespit edildiğini, ardından da ameliyata karar verildiğini söyledi.

 

Teberik, gerçekleştirilen operasyonda açılan böbrekten 794 adet taşın çıktığını, bu kadar çok taş taşıyan hastaya ilk defa rastladığını söyledi. Teberik, "Taşlar, idrar kanallarını da tıkayacak konuma gelmişti. Hastamızla yaptığımız görüşme sonrasında ameliyata karar verdik. Biz bu kadar çok taş beklemiyorduk. Hastamızın böbreğini koruyarak, ortopedide kullanılan küret aleti ile temizledik. Daha sonra böbrek fonksiyonlarını yerine getirmeye başladığını gördük. Şimdi hastamızın sağlık durumu gayet iyi. Birkaç gün içinde de taburcu olacaktır." dedi.

Böbreğinden 794 taş çıktı

Editör: TE Bilişim