Meydan Gazetesi'nde yer alan habere göre; kefir doğal bir gıdadır. Üretiminde herhangi bir katkı maddesi kullanılmaz. Tamamı vücut için yararlı bir bakteri kültürü ve sütle fermantasyon sonucu oluşur. Kefir her yaş grubundaki insanlar için uygun bir içecektir. Bir yaş altı çocuklardan yaşlılara kadar herkes kefir içebilir. Vücudumuz için gerekli olan karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineraller gibi pek çok besin öğesi kefirde mevcuttur.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler, kefirin depresyon azaltıcı etkisi olduğunu söylüyor. Kefirin triptofan, magnezyum ve kalsiyum içeriğinin yüksek olması ve bunların kaslardan laktik asidi attığını belirten Güler, düzenli kefir tüketildiğinde hafif bir gevşeme ve uyku hali verdiğini kaydediyor.

Çocuklar ve hamileler çok tüketmeli

* İçerisinde bulunan fosfor sayesinde hücre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların, yağların ve proteinlerin kullanımında kolaylık sağlar.

* İshale yol açan mikroorganizmalara karşı antimikrobiyel etkisiyle onların gelişimini önler ve ishale iyi gelir.

* Laktik asit bakterileri ve mayaların mikroflorada bulunmalarından dolayı kefir, dış kaynaklı bağırsak mikroorganizmalarına karşı yüksek derecede antibiyotik etki gösterir.

* Özellikle çocukluk, hamilelik, emziklilik ve yaşlılık dönemlerinde vücudun ihtiyaç duyduğu mükemmel bir gıdadır.

* İçeriğindeki kalsiyum çocuklarda kemik ve dişlerin gelişmesi ve korunması için faydalıdır. Emzikli annelerin süt salımını arttırır.

* Çocukluk, ergenlik ve hamilelikte artan protein ihtiyacının karşılanmasını sağlar.

* İçindeki vitamin ve mineraller sayesinde yaşlılık döneminde vücut direncini arttırır.

Editör: TE Bilişim