Kariyer hedefleri

Hırs seviyesi birbirinden farklı olan iki insan, gelecekte bazı sorunlar yaşayabilir. Dolayısıyla partnerinizin kariyer hedefleri konusunda bilgi sahibi olmak, hayal kırıklığı yaşama ve alınma olasılığınızı azaltır. Bazı insanlar çok hırslı insanlarla birlikteyken kendilerini tehdit altında hissederler. Hırs seviyenizin aşağı yukarı aynı düzeylerde olması ilişkinizin çatışmalı bir evreye girmesine engel olur.

Çocuk sahibi olma konusundaki bakış açısı

Herkes çocuk sahibi olmak istemeyebilir. Eğer siz bunu çok istiyorsanız aranızda büyük sorunlar baş gösterebilir. Sevgilinizin bir aile kurmak isteyip istemediğini, istiyorsa da bunu ne zaman gerçekleştirmeyi düşündüğünü iyi bilmelisiniz. Bu konuyu en yakın zamanda açmalısınız.

Harcama alışkanlıkları

Birlikte olduğunuz insan para konusunda nasıl? Anlamsız şeylere çok para harcayıp kiraya, faturalara para kalmamasına mı yol açıyor? Gözlemleriniz sizi bu sonuca götürüyorsa kırmızı alarm durumu var demektir.

Anlaşamadığınız konular

İki farklı kişilik olarak ortak noktada buluşmak istiyorsunuz. Bu, aranızda zaman zaman tartışmalara yol açabilir. Anahtar, tartışmalı durumların mutlaka çözülmesi, asla hasıraltı edilmemesi gerektiğini bilmektir. Sonuca ulaşmamış çatışmalar, ileride patlamaya hazır büyük bir birikime dönüşebilir.

Birbirinizden ayrı bir şekilde dışarıda hayatınız olmasına bakış açısı

Sürekli bir arada olmak zorunda değilsiniz. Zaman zaman kendi arkadaşlarınızla sosyalleşmek istemeniz çok doğal. Aynı şekilde eş adayınız olan kişinin de arkadaşlarıyla zaman geçirmesi sizin için bir sorun olmamalı. Kendinizi, "Hep benimle olacaksın" bencilliğini yapmaktan alıkoyun.

Yüzük sizi patron yapmaz

Parmağınızdaki yüzük sizi erkek arkadaşınızın patronu haline getirmiyor. Hayatınızın geri kalanını birlikte geçirmeyi planladığınız birini her daim kontrol altında tutmaya çalışmak kadar yorucu bir şey olamaz. Onun düşüncelerine, inançlarına ve yaşam biçimine saygı göstermeniz gerekir. Tabii aynı şekilde karşı taraftan da bunları beklemek hakkınız.

Özür dileyebilmek

Her zaman, her konuda siz haklı olamazsınız. Bir insanın her şeyi bildiğini iddia etmesi kadar itici bir şey olamaz. Dolayısıyla hayatınızdan bu iki sihirli kelimeyi çıkarmamalısınız: Özür dilerim. Hatanızdan dolayı af dilemek ve tabii aynı tutumu karşı tarafın da benimsemesi, ilişkinizin sağlamlığını artırır.

Ev işlerindeki yetenekler

Yemek yapmak konusunda iyi misiniz? Müstakbel eşiniz temizlik yapmayı biliyor mu? Ve diğer ev işlerindeki yetenekleriniz... Birlikte yaşamaya başlamadan önce tüm bunları hesaplamalısınız. Erkek arkadaşınızın ne kadar pasaklı olduğunu bilmek, inanın, sizin evlilik yaşamınız hakkında yeni palnlar düşünmenizi gerektirebilir.

Mükemmellik bir efsane

Mükemmeliyetçi biri de olsanız mükemmeli yakalamak imkansızdır. Kendinizi yormaktan başka bir işe yaramaz. Karşınızdaki insanın sizin hayalinizdeki mükemmel erkek olması için çabalamaktan vazgeçip, onu olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmelisiniz.

 

Annesiyle ilişkisi

Müstakbel eşinizin annesiyle arası nasıl? Ona çok bağlı biri mi? Bu, sizin de ileride annesine karşı almanız gereken tutumu belirleyecektir. Tersi bir durum söz konusuysa ve annesine karşı saygısız bir erkekle birlikteyseniz, sizin için önemli bir işaretle karşı karşıyasınız demektir. Annesine saygısızlık eden biri, aynı şeyi size karşı da yapmaktan çekinmeyecektir.

Öfke yönetimindeki başarısı

İnsanlar sinirlendiklerinde seslerini yükseltebilir, normalde olduğundan farklı davranabilirler. Bu, bir dereceye kadar anlayışla karşılanabilir. Ama öfkenin sınırlarını belirlemeyi, kendini kontrol etmeyi başaramayan biriyle evlenmek istemezsiniz büyük ihtimalle. Dolayısıyla müstakbel eşinizi öfkelendiği anlarda iyi gözlemleyin.

Sevgilinizin dini inancı

Sizin inançlı, inançsız ya da dindar olup olmamanız önemli değil. En önemlisi, söz konusu olan inanç olduğunda, siz ve partnerinizin nerede durduğunuzu bilmek. Onun dini bakış açısına göre kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Bu önemli soruyu kendinize sorup yanıtını verdikten sonra evlilik teklifini kabul etmelisiniz.

Politik meseleler üzerine düşünceleri

Sizin özgürlükçü düşünceleriniz varken birlikte olduğunuz erkeğin muhafazakar oluşu ciddi ilişki sorunlarına yol açabilir. Düşünce açısından zıt köşelerde bulunuyor olmak, anlaşmazlıklara yol açabileceğinden ilişkinizin sürmesi ve bir evliliğe dönüşmesi konusunda iyi düşünüp karar vermeniz gerekir.

Birbirinizi tanıyın

Bu size garip bir öneri gibi gelebilir ama kaç insanın birbirini gerçekten tanımadan evlenip başarısız bir birlikteliğe imza attığını bilemezsiniz. Çoğu insan yüzüğü takıp şatafatlı bir düğün yapmanın hazırlığındayken gerçekte nasıl biriyle birlikte olduğunu öğrenmeyi unutuyor. (Mynet Kadın)

Editör: TE Bilişim