İzmir’deki ölüm olayı hayrete düşürdü. Bugün'ün haberine göre emekli olan 59 yaşındaki Kasım Bostan, kolon kanseri tedavisi için geçtiğimiz ay İzmir’deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırıldı. Günde 7-8 bin kişinin girip çıktığı hastanenin Onkoloji Servisi’nde kemoterapi gören Bostan, geçtiğimiz hafta çarşamba akşamı, hasta ve yakınlarının kullandığı koridordaki tuvalete girdi. 
Kapıyı içeriden kilitleyen Bostan içeride aniden fenalaşarak hayatını kaybetti. Temizlik elemanları, saat başı girdikleri tuvalette kapının kilitli olması nedeniyle içeride birisinin olduğunu düşünüp, o bölümü hiç temizlemedi. Talihsiz adamın cesedi, 3 gün sonra tuvaletten kötü koku gelince bulundu.
 
YOKLUĞUNU OĞLU FARK ETTİ
 
Perşembe günü hastaneye giden Ahmet Bostan, babasını odasında bulamayınca hastaneyetkililerine durumu iletti. Güvenlik kameraları incelendi, sonuç çıkmadı. Bostan'ın cesedi cuma sabahı bir güvenlik görevlisinin kötü kokuyu hissetmesiyle bulundu.
 
YÖNETİM ‘TESADÜF’ DEDİ
 
Hastane yetkilileri, temizlikçilerin kapı kilitli olduğundan içeride biri olduğunu düşünüp o kısmı temizlemediğini söyledi. Temizlik elemanlarının 4 saatte bir değiştiğinden yeni görevlinin de aynı şekilde hareket ettiğini belirten yetkililer, "Doğal olarak o kapı hiç açılmamış. Güvenlik kameradonanımımız son teknoloji. Hiçbir şeyi atlamıyoruz. Aksaklıklara hemen müdahale ediyoruz. Bu üzücü olayın tek sebebi tesadüfler zincirinin üst üste gelmesi. Olayda kimsenin ihmali yok, kimseyi cezalandırmayı düşünmüyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim