Diyet yapanların en büyük problemi kilo vermeyeçalışırken az yemek ve bastırılamayan açlık duygusudur. Fakat korkulanın aksine açlık hislerini bastırmak, sıcak bir çorba, öğle yemeği için bir kase yeşillik ya da bir yürüyüş kadar yakın olabilir. Aşağıda diyet yaparken tercih edebileceğiniz, açlık hissini önleyebilecek gıda önerilerini bulabilirsiniz.


Kilo Kaybetmek İçin Diyet Stratejileri

Daha az yiyip tüm gün tok hissetmek istiyorsanız, aşağıdaki diyet stratejilerine odaklanmanızda fayda var:

-Yeterince yağsız protein ve lif tüketin

22 erkek üzerinde 18 gün boyunca yapılan bir çalışmada en azprotein yiyenlerin daha çok acıktıkları belirlendi. Protein, tok hissetmenize yardımcı olabilecek gıdaların başında geliyor. Proteinden sonra ise lifli gıdalar gelmekte.

- Meyve ve sebzelerden oluşan bir gökkuşağı yiyin

Yapılan bir araştırma, düşük yağlı diyet tercihlerinin 20 ve 60 yaş arası obez kadınların kilo vermelerine yardımcı olduğunu göstermekte. Aynı zamanda, kilo veren kadınların yarısının meyve ve sebze alımını artırdığı da söylenmekte. Bir yıl süren araştırma sonucunda iki gruba ayrılan katılımcıların hepsinde kilo kaybı görüldü fakat en çok kilo verenler meyve ve sebze tüketenler olarak dikkat çekti. Buna ek olarak en az açlık hissi duyanlar ise yine aynı şekilde meyve ve sebze tüketenlerdi.

- Çorba tüketin

Yapılan diyete düşük kalorili çorbalar eklemek hem açlık hissini savmak hem de tok kalma süresini uzatmak açısından oldukça faydalı olabilir. Kremalı çorbalar yerine sadece su ile hazırlanmış çorbaları tercih edin.

-Tam tahıllı yiyecekleri tercih edin

Kepekli tahıllar, rafine buğday ekmeği ya da rafine un en sağlıklı olan tam tahıllı yiyecek formlarından. Un tercihi olarak ise rafine edilmiş ve ağartılmış olanı seçilebilir.

-Hafif aperatifler seçin

Cips gibi yağlı aperatifler yerine daha hafif olan, kalorisi düşük ve besin değerleri yüksek aperatifleri tercih etmekte fayda var.

Açlığı defetmenin bir başka yolu ise “düşük enerji yoğunluklu” beslenme planı geliştirmektir. Bu, yüksek kalori içermeyen gıdaları kısmadan, istenilen miktarda yemek anlamına geliyor.

Editör: TE Bilişim