~~Son yıllarda insan hayatında oldukça önemli yer tutmaya başlayan estetik ameliyatlarda, düzeltilmesi veya yenilenmesi istenen bölgenin ülkeden ülkeye değiştiği bildirildi.

Estetik uzmanı Dr. Bülent Cihantimur, yaptığı açıklamada, estetik ve güzellik kavramının ülkeden ülkeye değiştiğini, örneğin kepçe kulağın pek çok ülkede insanlar için rahatsızlık verici olduğunu, ancak Japonya'da uğur getirdiğine inanıldığını belirtti.

Türkiye'de ve pek çok Avrupa ülkesinde alt bacak inceltme ve kalınlaştırma ameliyatlarının yapıldığını kaydeden Cihantimur, ''Ama Kore'de bacak kalınlaştırma ameliyat teknikleri pek fazla bilinmiyor. O nedenle estetik ameliyatlar ülkeden ülkeye büyük farklılık gösteriyor'' dedi.

Görsellik anlamında Türkiye'de son dönemde saç ekiminin de ciddi anlamda ilgi görmeye başladığını vurgulayan Cihantimur, Türkiye'de burun estetiğinin ilk sırada olduğunu, Brezilya'da ise popo büyütme ameliyatının daha fazla ilgi gördüğünü belirterek, ''Yağ aldırma da Türkiye'de en fazla ilgi gören estetik operasyonlar. Almanya'da ise yüz gerdirme ameliyatları daha fazla yapılıyor'' diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİ
Türkiye'nin hem hastane kalitesi hem de hekim bilgi ve tecrübesi bakımından son yıllarda çok büyük mesafe katettiğini dile getiren Cihantimur, birçok hastasının 5-10 yıl evvel tedavi için Türkiye'ye gelmekten korktuğunu bildirdi.

Cihantimur, şu anda Türk sağlık sisteminin Almanya'yı geçtiğini savunarak, ''Dünyanın her yerinden hastalarımız var. Bunda da estetik cerrahi ilk sırada. 'Türkiye sağlık turizminde dünyada en çok konuşulan en fazla ilgi gören ülke haline geldi. Türkiye estetik cerrahide belki de dünyada ilk 5'in içerisinde şu anda'' ifadelerini kullandı.

Sağlık turizminin diğer turizm hareketliliklerine göre çok farklı olduğunu vurgulayan Cihantimur, şunları aktardı:

''Benim ön görüme göre eğer sağlık turizmini, tatil turizmi gibi her şey dahil ve ucuz konseptine dayatırsak en fazla 3 veya 5 yıl ömrü olur ve yabancı hastalarda bir sürü komplikasyonlar meydana gelir. Bu da sağlık turizmini tamamen bitirir. Hastalara maliyeti kısmadan ancak çok yüksek kalitede ve konforda bir hizmet verirsek Türkiye sağlık turizminde ilk sıraya oturur.''

Cihantimur, başarılı geçen yüz nakillerinin Türkiye'nin estetik cerrahideki ününe daha fazla ün kattığına işaret ederek, ''Bu ameliyatlar Türkiye kadar tüm dünyada da konuşuluyor. Katıldığımız kongrelerde meslektaşlarımız bu ameliyatlarla ilgili bizden bilgi istiyor'' dedi.

Editör: TE Bilişim