İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Karşıyaka Kaymakamlığı, “Bağışlanan Her Organ Filizlenen Bir Can, Dikeceğin Her Fidan Filizlenen Bir Orman” kampanyası başlattı. Türkiye'de her yıl 3-9 Kasım arasında kutlanan Organ Bağış Haftası kapsamında Karşıyaka Kaymakamlığı bahçesinde kurulan bağış standının yanına Orman Bölge Müdürlüğü de fidan dağıtım standı kurarak, organ bağışında bulunan vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımına başladı. İsteyen vatandaşlar adına Karşıyaka ve Foça’da bir orman sahası ayrılarak, fidanları oraya dikiliyor.

Stantların önünde Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu ve İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, beraberindekilerle birlikte vatandaşların organ bağışlarını kabul ederek ücretsiz fidan dağıttı. Burada yapılan açıklamalarda Kaymakam Yücel, bu kampanyanın Karşıyaka’da yapılmış olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yücel, “Bu gibi önemli projelerin Karşıyaka’dan başlayarak yapılması bizleri onurlandırıyor. Atalarımız, 'Her bir âdem, bir âlem' demiş. Bir canı, bir âlemi yaşatmak çok önemli. İnsanı yaşatabilmek kadar güzeli var mı? Doğa ve orman sevdalısı Karşıyakalıları fidanla, toprakla buluşturan bu etkinliğe desteklerini esirgemeyen İzmir Orman Bölge Müdürümüz Şahin Aybal’a da teşekkür ediyorum.” dedi

İl Müdürü İzzettinoğlu ise İzmir’in organ bağışı konusunda Türkiye genelinde bağışçı sayısı olarak üç yıldır birinci olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Organ bağışı konusunda ülkemiz genelinde bağışçı sayısı olarak birinci sıradayız. Karşıyaka ise yine ülkemiz genelinde en çok bağış yapan ilçelerden biridir. Bu anlamda güzel İzmirimiz'e ve halkına, uzattıkları hayat eli ve hassasiyetleri için teşekkürü bir borç biliyor, söz konusu işbirliğinin örnek olmasını, organ bağışı konusunda daha fazla toplumsal farkındalık ve bağışçı sayısının artmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bölge Müdürü Aybal da, “Fidanlar toprakta can bulsun ama organlar toprak olmasın. Bağışlanarak başka bedenlerde can bulsun, onlara hayat olsun diyoruz. Burada bağış yapan insanlara hayat veren vatandaşlarımıza minnet borcumuzu ödemek ve onların adını yaşatmak için Karşıyaka ve Foça’da hatıra ormanları tesisi ettik. Bu şekilde toplumsal farkındalık yaratacak her türlü projenin içinde severek yer almaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

Protokol üyeleri daha sonra, Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarıyla beraber Karşıyaka sırtlarında yer alan orman alanında, organ bağışı yapanlar adına hazırlanan 100 adet fidanı dikti.

Editör: TE Bilişim