İstanbul ve 9 ayrı ilde yürütülen sahte ilaç operasyonu “Derman” ile ilgili ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Bir hemşire ve doktorun şikayetiyle başlayan operasyonla ilgili dün yapılan açıklamaya göre şebekeye, mayıs ayından bu yana 12 ara operasyon yapıldı ve 561 sahte kanser ilacı ile 6 bin 507 boş ilaç kutusu ele geçirildi.

Son olarak geçtiğimiz salı günü İstanbul ve 9 ayrı ilde düzenlenen operasyonlarda ise 60 kişi gözaltına alındı, 7 bin 174 paket sahte ilaç, 5 bin 261 adet etiket, 10 bin 844 adet sahte boş ilaç kutusu  ele geçirildi. Ara  takipler sırasında, Kartal’daki bir devlet hastanesine 200 kutu sahte ilaç götüren şebeke lideri İ.H.Ç.gözaltına alındı. Şebeke üyelerin sahte reçete düzenlemekte kullandıkları iki ayrı profesöre ait kaşeler de bulundu. Ele geçirilen 7 bin 735 paket sahte ilacın toplam piyasa değeri ise 20 milyon TL. Şebeke bu  ilaçları satarken, yüzde 20 indirim yapıyordu. Yürütülen soruşturmada, sahte ilaç kaçakçılığı yaptığı için gözaltına alınan N.T.’nin kısa bir süre önce ağabeyini kanserden kaybettiği, kendisini de daha önce kolon kanseri tedavisi gördüğü ortaya çıktı.

Star'dan Bünyamin Demirkan'ın haberine göre, şebekenin, yoğun bakım sorumlularından aldıkları ölen kanser hastaların ilaçlarını ya da kutularını 500 TL’ye alarak yüksek fiyatlarla yeniden sattıkları belirlendi. Şebekenin SGK vurgunu araştırılıyor.

Editör: TE Bilişim