Altın, yeni yılın ilk işlem gününde küresel ekonominin 2023'te yavaşlamaya devam edeceğine dair artan endişeler arasında yatırımcıların artan talebiyle yeni bir rekor daha kırdı.  Ons altın bu sabah 6 ayın zirvesine yükselirken, altının gram fiyatı ise 1114 liranın üzerine yükseldi.

TÜİK'in yıl sonu enflasyon rakamlarını açıklaması ile birlikte altın fiyatlarında hareketlenme yaşandı. Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, yeni yıla 6 ayın en yüksek seviyesine çıkarak başladı. Yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası Fed’in FOMC tutanakları öncesinde spot altın fiyatı 1825 dolar/ons direncini kırarak 1843,24 dolar/ons seviyesine kadar yükseldi.

Spot altın fiyatı şu sıralarda düne göre yüzde 0,97 artışla 1841,67 dolar/ons seviyesinde. 1.109 liranın üzerine çıkarak rekor kıran gram altın fiyatları da bu sabah enflasyon oranlarının da açıklanması ile birlikte yüzde 1’den fazla değer artışı ile 1.114 TL'nin liranın da üzerini gördü. Böylece gram altın fiyatlarında tüm zamanların zirvesi bir kez daha güncellendi.

Editör: Yadigar Hanım