Kandil'den HDP'ye ilk 'ayar' geldi!
Karasu, “Emanet oylar falan yoktur. HDP’liler yanlış değerlendiriyor” dedi.
Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşılarından Mustafa Karasu, seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. MedNuçe Televizyonu’nda konuşan Karasu, AKP açısından zaten bir çözüm süreci olmadığını savunarak, bebek katili Abdullah Öcalan’ın bir süreç başlattığını, bundan sonraki hükümetlerin de çözüm sürecine girmek zorunda kalacağını savundu.
Dersim travması bitti
Baskılar olmasa HDP’nin yüzde 15’i de aşabileceğini savunan Karasu, önyargıların kırılması durumunda HDP’nin yüzde 30’lara ulaşabilecek bir potansiyel oluşturabileceğini öne sürdü. Karasu, HDP’nin Tunceli’de 2 milletvekilliğini kazanması için “Artık Dersim 1938 travmasını atlatmıştır diyebiliriz. Dersim’deki tüm sol gruplara teşekkür ediyoruz” dedi. Karasu, parti olarak seçime girmenin Öcalan’ın isteği olduğunu da söyledi. HDP’nin başarısının “sol ittifak”ın ve birçok etnik grubun başarısı olduğunu belirten Karasu, HDP’den gelen “Bize emaneten oy vererek HDP’nin demokratik siyasetin önünü açmak isteyenleri de mahçup etmeyeceğiz” sözlerini eleştirdi. “Şunu da söyleyelim emanet oylar falan yoktur” diyen Karasu şöyle devam etti: “HDP’liler de bunu yanlış değerlendiriyor. Her parti yeni seçmenler kazanabilmek için seslenmiyor mu? Herkes birbirinden oy alabilmek için seçime girmiyor mu? Mesela Alevilerin oyu emanet değildir. Aleviler seçim bildirgesine oy vermiştir. Bu nereden çıktı anlayamadım. Bazıları HDP’nin barajı aşması için oy vermiş olabilir. Bu emanet değildir. Öyle emanet oylardan falan bahsetmemek gerekir. HDP seçime ilkeleriyle girdi ve HDP’nin ilkeleri oy kazandı.” MHP’nin aldığı sonuçlara da değinen Karasu, “MHP de bu tablodan sonra şunu görecektir. Türkiye’de artık Kürt sorunu çözülmeden birlik olmayacaktır. Türkiye demokratikleşmek istiyor” dedi.
Kaosa izin vermeyeceğiz
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, üzerilerindeki sorumluluğu ve yükü bildiklerini ifade ederek, Türkiye’de kaosa, gerilime, güvensizlik ortamına, istikrarsızlığa izin vermeyeceklerini belirtti. İstanbul’dan Ankara’ya giderken Atatürk Havalimanı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Demirtaş, şunları söyledi: “Bizim net olduğumuz durum şudur: Biz AKP’li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacağız. Öbür türlü nasıl bir seçenek ortaya çıkar? Bütün bunları tartışacağız. Fakat toplum birinci ve ikinci çıkan partiye bir sorumluluk, bir görev vermiş aslında. Teamüller gereği de onun ilk seçenek olarak tartışılması lazım. AKP-CHP koalisyon seçeneği doğal olarak ilk tartışılması gerekendir. Bütün teamüller de bunu gerektirir. Toplum da oy verirken bunu aslında istemiş oldu bir şekilde. Halk birinci ve ikinci partiyi bu şekilde şekillendirerek, bir şeye işaret etmiş oldu. Tartışmalar nasıl yürüyecek? İzleyelim bir bakalım. Bizim HDP olarak, halkın omzumuza yüklediği görevin ve sorumluluğun farkında olduğumuzu ve taşıyacağımızı herkesin bilmesi lazım.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.