Sarı eşkıyalar, bir turizm şirketinin aracının önünü keserek evrak kontrolü yaptı. Bu cesareti nereden aldıkları belli olmayan sözde esnaflar, daha öncede UBER çalışanlarını darp etmişti.

Taksiciler, İstanbul’da çalışan bir turizm şirketinin aracının önünü keserek evrak kontrolü yaptı. Bu anlar şirket çalışanı tarafından kayıt altına alındı.

Başak şehirden müşterisini alan araç Sapanca’ya doğru yola çıktı. Yolda aracın önü sarı eşkıyalar tarafından kesildi. Kanun bir şekilde evrak kontrolü yapan şahıslar, kamera ile kayıt yapıldığını fark ettiklerinde tepki göstererek, videonun silinmesini istedi.

Araç içerisindeki turisti de sorgulamak isteyen sarı eşkıyalar, şoförün tepkisi ile karşılaştılar.

Korsanla uğraş ben korsan değilim

Araç şoförü, taksicilere korsanla uğraşın ben korsan değilim diye sert çıkışta bulundu. Acente aracı olduğunu söylen şoför, faturalarını, belgelerini, göstererek turizm araçları uğraşmamalarını istedi. Taksicilerin turizme savaş açtıklarını belirtti.

Videonun sosyal medyada yayılması üzerine taksicilere tepkiler çığ gibi büyüdü.

Bir kullanıcının taksicileri sarı eşkıya olarak nitelemesi yüzlerce beğeni aldı. Twitter kullanıcısı Taksicilerin yol kesip evrak kontrolu yaptığını vurgulayarak, Türkiye’nin muz cumhuriyeti olduğu ironisini yaptı. UBER’in gönderilme sürecine dikkat çeken kullanıcı UBER’i gönderenlerin vatandaşı sarı eşkıya ile baş başa bıraktığını söyledi.

UBER araçlarının yasaklanmasından sonra uygulamasını da engellenmesi, ile UBER Türkiye’den tamamen silinmiş oldu.

Bu süreçte taksiciler gördükleri bütün UBER araçlarına saldırmış, şoförleri darp edilmişti. Olaylar sonrası UBER Türkiye’den çekilme kararı almıştı.