Garip-guraba, fakir fukara hakkını koruyacağız diye oy topladılar. (3Y) diye diye, Yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele edeceğiz propagandasıyla iktidar oldular.

2002 yılı, Üçlü koalisyonun, ekonomide düzelmenin ve tedbirlerin alındığı yıldı. Bahçeli’nin, Bursa Kocayayla’da, “Erken seçim isterim.” Demesiyle girilen 2002 seçiminde AKP ezici bir çoğunlukla iktidar oldu. Seçim isteme öngörüsünde bulunan Bahçeli yönetimindeki MHP’de baraj altında kalarak TBMM’ne tek vekil sokamadı.

AKP, slogan bulmada ve iktidarda kalmada oldukça başarılı oldu. Girdiği her seçimden yüzünün akıyla çıkmasını bildi. Bu, bir toplum mühendisliği idi!. Devletin bütün kurumlarını basın dahil yandaş yaptı.

Şimdi AKP’nin seyir defterine bir bakalım: AKP’nin dedikleriyle söyledikleri asla bir birini hiç tutmadı:

Yıl: 2005 AB’ye giriyoruz. Ankara’nın göbeğinde güpe gündüz havai fişeklerle duyuruldu. Hala gireceğiz.

Yıl: 2008 Dünyanın ilk 5 ekonomisinden biri olacağız. Yıl 2020, Kötü günler için biriken İHTİYAT AKÇESİ’NİN de yendiğini gördük.

Yıl: 2009 İlk yerli uçağımızı yapıyoruz. 50 milyon dolarımız olmadığı için Tank-Palet fabrikamızı Qatarlılara kiraladık.

Yıl: 2011: Yerli Uçağımız göklerde. Vatandaş, yıllardır göklere bakmakta yerli uçağı görmek için. THK’nun yangın söndürme uçaklarını satıyoruz.

Yıl: 2016 Enflasyonu ve işsizliği bitireceğiz. Büyümede Çin’i bile geride bıraktık. Yıl 2020, işsiz sayımız 7 milyona yaklaştı.

Yıl: 2016 Yerli otomobil geliyor, elektrikli traktörlerimiz tarlalarda. Otomobil yapacak babayiğit arıyoruz.

Yıl: 2017 Başkanlık gelince hep birlikte uçacağız. Uçmaktan vaz geçtik. Maske bulamıyoruz. Bulsak da dağıtamıyoruz. Dolar 7 TL’de durur mu hesabındayız.

Yıl: 2018 İhracatta inşallah 170 milyar dolarla rekora gidiyoruz. Eti, otu, saman kapçığını, sarımsağı, mercimeği dışardan alıyoruz.

Yıl: 2018 Millet bahçelerinde bedava çay-kek var. Çalışmayın yatıp yuvarlanın.

Yıl: 2019 Ülkemizi Batı’nın sayılı kalkınmış ülkeleri arasına soktuk. Kişi başı milli geliri 11 bin Dolara çıkardık. Batı bizi kıskanıyor.

Yıl: 2019 bu yıl 2,5 milyon istihdam yaratacağız. İşsizlik patladı. İşsizlik fonunu patronlara dağıttık.

Yıl: 2020 Biz bize yeteriz. 10 Liran var mı? Aşağıdaki ibana yatırın. Ama her şeye rağmen Batı bizi kıskanıyor. Biz ABD’den sonra ikinci en büyük ekonomiye sahip ülkeyiz(!).

Yolsuzluk yaptığımıza inanmayın, yasaklara inanmayın, yoksulluk da KADER işte.

Belediyeler, bizden izinsiz yardım yapamaz. Bu, bir paralel yapılanmadır.

Evet AKP’nin seyir defterinde bunlar yazıyor.

Vatandaşın seyir defterinde: İşten çıkarıldım. İşsizim, açım, faturalarımı ödeyemiyorum, dükkânım kapalı, kiram geldi, ürettim ama satamıyorum. Yazıyor.

Gayrı durumu siz yorumlayın.