Gaziantep'te sabah başlayan ve akşam saatlerinde hızlanan kar yağışı etkisini arttırdı. Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle buz tutan yollar sürücüler için çileye dönüştü. Şehir içinde ulaşımı sağlayan minibüsler ve araçlar, rampa yollarda seyir etmekte zorlandı. Kayganlaşan yollarda rampayı inmeye çalışanlar kızak gibi kayarken, rampa çıkmak isteyen araçlar ise yolda kaldı. Duramayan araçlar adeta buzda dans ettiği Gaziantep'te bazı araçlar kaza yaparak durabilirken bazı araçlar ise kıl payı kaza yapmaktan kurtuldu.

Belediye ekipleri ise yollarda tuzlama ve kar küreme çalışması yürüterek, zaman zaman kapanan yolları yeniden ulaşıma açmaya çalışıyor.

Vatandaşlar araçlarını terk ederek evlerine ve gitmek istedikleri yerlere yürüyerek gitmeye çalışıyor.

Esra Yıldırım isimli sosyal medya kullanıcısı “Ey Akp Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Bu nasıl belediyecilik, bu nasıl hizmet? Kar yağmaya başladığında yolları tuzlamaya neden başlamadınız? Halkın sağlığını, güvenliğini neden tehlikeye attınız?” diye sordu.

Eski milletvekili Mehmet Ali Aslan ise “Urfa - Gaziantep - Adana karayolunda binlerce yurttaşımız mahsur kaldı. 6 saattir mahsur kalanlardan yakıtı bitenler donma tehlikesi yaşıyor. Aç ve susuz olanlar kar ile karınlarını doyurmaya çalışıyor Yolda kalanlar lütfen Kurtlara dikkat edelim." ifadelerini kullandı.

Başka bir sosyal medya kullanıcısı “Otogar yolu patladı. Sayın takipçilerimiz eğer evinize yakın bir bölgeye kadar geldiyseniz, lütfen aracınızı uygun yete park yapıp yürüyerek gidelim” dedi.

“Burada tuz yok lapa lapa kar ve birazdan kapanacak yol ve sabahtan beri hiçbir müdahale aracı geçmedi”

“Otogar-Merveşehir-adliye yolu kısmen kapalı. Yaklaşık 400 metrelik bir kuyruk var. Bir saat önce bu kuyruk 1000 metreydi”

Recep Dursun "ipek yolu bile kapandı. Mahsur kalan arkadaşlarımız var. Şehir içi felaket"

Editör: TE Bilişim