Parti çalışmaları için Trabzon'a giden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir basın toplantısı düzenledi. Suudi Prens Salman'ın ziyaretiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştiren Karamollaoğlu, "Sen bir insana bugün küfredecek, yarın kucaklayacaksın, baştan yapma o küfrü, böyle devlet adamlığı olur mu? " dedi. 

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

BUGÜN KÜFREDECEKSİN YARIN KUCAKLAYACAKSIN

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

*Bir insana karşı en ağır ithamlarda bulunacaksınız. Bütün siyasi münasebetlerinizi keseceksiniz. Arkasından da böyle bir yeni tavra girip yaklaşacaksınız.

*Ben böyle bir duruma kimsenin düşmesini arzu etmem. Bu hale düştüğünüz takdirde de çıkış yolu da bulamazsınız. Çünkü siz muhtaç olduğunuzu alenen dünyaya ilan ediyorsunuz. Dünya da bunu görüyor. Allah yardımcımız olsun.

*Bu sıkıntılardan kurtulmanın yolu bu anlayışı değiştirmektir. Sen bir insana bugün küfredecek, yarın kucaklayacaksın, baştan yapma o küfrü, böyle devlet adamlığı olur mu? Uluslar arası sahada insanlar birbirlerini bu kadar ağır itham eder mi? Tavır böyle olmaz.

20220429-erdogan-selman

Editör: Gökçe Sevim