Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA) - TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta evinde düşme hattında sonuncu Yomraspor'la golsüz berabere kalıp rakibi Nevşehir Belediyespor'un son anda takılmasıyla bitime 7 maç kala averajla Play-Off hattına dönen Karşıyaka, taraftarın büyük protestosuyla sarsıldı. İlk kez toplu olarak yönetime istifa seslerinin yükseldiği yeşil-kırmızılılarda taraftarlar sosyal medyada ikiye bölünürken, teknik direktör Erman Güraçar da futbolcularını sert dille eleştirip kadroda operasyon sinyali verdi. Geçen hafta 1954 Kelkit Belediyespor deplasmanındaki galibiyetle dış sahadaki 7 maçlık 3 puan özlemine son veren Karşıyaka, en kritik dönemde yine düşme hattındaki rakip önünde fren yaptı.
Ligin ikinci yarısında düşme hattından sıyrılmaya çalışan Şile Yıldızspor'a 1-0, Edirnespor'a 3-0 yenilip, Eskişehirspor'la 1-1 berabere kaldıktan sonra dibe demir atan Yomraspor'a da hayat verip seri galibiyet hasretini 16 maça çıkaran Karşıyaka, taraftarını kızdırdı. Karşıyaka'nın bu skorla puanını 44 yaparak evinde öne geçtiği sınavda Elazığspor'a 90+5'inci dakikada penaltı golüyle 3-2 yenilen Nevşehir Belediye'yi puan tablosunda averajla geçerek Play-Off barajına yükselmesi de taraftarın öfkesini dindirmedi. Maçın son dakikalarında önce alkışla, ardından yuhalayarak protesto ettikleri futbolculara küfürlü tepki gösteren taraftarlar, yönetimi de istifaya davet etti.
İstifa tezahüratlarının ardından protokol tribünü de karıştı. Karşıyaka Taraftarlar Derneği ise bitime 7 hafta kala futbolculara yapılan sert protesto ve yönetime istifa çağrısına tepki gösterdi. Futbolcular ve yönetime tepki göstermenin zamanı olmadığını dile getiren taraftarlar, Başkan Turgay Büyükkarcı'ya istifa çağrısının takım bu sene üst lige çıkamazsa yapılacağını belirtti. Çarşamba günü Amasyaspor FK'ya konuk olacak Karşıyaka, büyük moral çöküntüsü yaşarken, yaptığı yazılı açıklamada futbolculara sert dille tepki gösteren teknik direktör Erman Güraçar, kadroda bu sezon ilk kez operasyon yapılacağını açıkladı.
KADROYA NEŞTER
Yomraspor önünde alınan skorla ilgili, "İzahı yok, çözümü çok" diyen Erman Güraçar, "Ligin en kritik haftalarından birinde kendi sahanda son sıradaki takıma 2 puan bırakmanın izahı yok. İlk 45 dakikada 3-0 yapıp bir devrede bitirebileceğin maçı bu kadar net pozisyon harcayıp krize sokmanın izahı yok. İki tanesi sakatlık sebebiyle olsa dahi sonradan oyuna giren oyuncularımızın bir tanesi hariç bu kadar silik kalmasının izahı yok. Sahada rakibimize karşı omuz omuza beraber çarpışmamız gerekirken sahanın içinde ve dışında birbirimize çarpışmanın izahı yok" dedi.
"Çözümü çok" diyen Güraçar, "Öncelikle başta ben olmak üzere hiçbirimiz şikayet etmeyecek ve bahane üretmeyecek. Bu takıma bu ligin standardı üzerinde yatırım yapılmış oyuncular iş bitirecek. Kulübeye giren sahadaymış gibi aidiet hissedecek ve sahaya girdiğinde katkı verecek. Kendi egolarıyla hareket eden, davranışlarıyla takıma zarar veren kim varsa bundan sonra bizimle olmayacak. Göğsümüzde taşıdığımız bu arma hiçbir zaman yere düşmedi. Geriye kalan en az 7, en fazla 11 maçımız var. Hakkını veren kim varsa bu forma onun üstünde olacak" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha