Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve eski AKP Milletvekili Turhan Çömez, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yaptığı bir açıklamaya verdiği cevap ile hükümetin IMF'den aldığı parayı ortaya çıkardı.

Partisinden ayrıldıktan sonra AK Parti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Çömez,bu kez de Bakan Nebati'nin yaptığı bir açıklamaya karşılık verdi. Çömez Bakan Nebati'nin "Türkiye'ye IMF’deki kota payına karşılık gelmek üzere 6,3 milyar dolar tahsis edildi" sözlerine karşılık olarak "Yani kaşla göz arasında para almışsınız işte IMF’den. Niye kıvranıp duruyorsun inkar etmek için" ifadelerini kullandı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise Türkiye'nin IMF'den 6,5 milyar dolar borç aldığına yönelik iddiayı yalanlayarak Türkiye’nin Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) borç aldığına ilişkin açıklamaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

IMF'nin üye ülkeleri desteklemek amacıyla SDR (Special Drawing Rights-Özel Çekme Hakkı) tahsisatı, başka bir ifadeyle koşulsuz rezerv desteği sağladığını belirten Nebati, SDR tahsisatlarının üye 190 ülkeye kota payları oranında yapıldığını kaydetti.

Nebati, bu kapsamda geçen yıl, ABD’ye 112,9 milyar dolar, Almanya’ya 36 milyar dolar, Güney Afrika’ya 4,15 milyar dolar tutarında rezerv imkanı sağlandığını ifade ederek, Türkiye’ye ise IMF’deki kota payına karşılık gelmek üzere 6,3 milyar dolar tahsis edildiğini ifade etti.

Turhan Çömez de Bakan Nebati'nin bu açıklamalarına sosyal medyadan yanıt verdi.

Çömez'in paylaşımı şöyle:

"?Nebati: “Türkiye’ye, IMF’deki kota payına karşılık gelmek üzere 6,3 milyar $ tahsis edilmiştir.”
?Yani kaşla göz arasında para almışsınız işte IMF’den.
?Niye kıvranıp duruyorsun inkar etmek için."

Editör: Yadigar Hanım