İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli savcı Ş.B. yanında  geçici olarak görevlendirilen kadın katibe cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında suç duyurusu yapıldı. 4 Mart 2022'de kendisini eve bıraktıktan sonra ısrarla evine gelen savcı tarafından cinsel tacize uğradığını iddia eden katibe savcı Ş:B den şikayetçi oldu. Katibe şikayetinde;

Olay günü çalıştıktan sonra savcının ısrarla kendisini eve bırakmak istediğini, yine ısrarı üzerine arabasına binmek zorunda kaldığını, araçtayken, "Adliye dışında bana ‘Savcım’ deme, ismimle hitap et' dediğini, evine de ısrarları ve etrafın yanlış anlamaması için aldığını, evde oturduğu sandalyeyi kendisine çekerek kolunu sıvazladığını iddia etmişti. Duruşmada tanık olarak dinlenen katibin Yazıişleri Müdürü de, katibin olayı o gün itibariyle kendisine anlattığını doğrulamıştı. Davetiyeye rağmen duruşmaya katılmayan Savcı Ş.B. hakkında, zorla getirme kararı çıkarılmıştı. Duruşmaya gelen Savcı Ş.B. savunmasında,  "Adliye gibi kalabalık ortamda kendisini arabaya bindirip zorla götüreceğim, böyle saçmalık olamaz. Olaydan haberdar olsam kamera kaydı isterdim" demişti.İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Savcı Ş.B. ve mağdur katip katılmadı.

Aile Bakanlığı avukatı sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanık savcının avukatı ise eski savunmalarını tekrar ettiğini belirterek beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti,  sanığın “Kamu görevinin ve hizmet ilişkisinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz" suçundan yeterli delil bulunmadığı ve 'Şüpheden sanık yararlanır' ilkesi gereğince beraatine hükmedildi. 

Editör: Habererk Com