Severek Kullanılan kaz tüyü ürünlerin pahalılığı ve konforu tartışılmaz. Yorganı örtülür,yastıklarında yatılır,montları severek giyilir. Organik diye diye çok tercih edilir.

Diğer taraftan baktığımızda bir kaz ömrü boyunca 10-15 kez canlı canlı yolunur. Tüy yolma işleminde kaz bacaklarını arasına sıkıştırılıp hareket edemeyecek kadar acımasız bir ekip tarafından yapılır. Kazlar yolunurken kanayan yerlerine müdahale edilmediği için enfeksiyon kaparak , vücutlarında oluşan iltihab ve nefes darlığı nedeni ile ölümlerine sebep olunur.
Astronotların, giyisileri, paraşütçülerin giysileri için de kullanılmaktadır. Birinci sınıf yalıtıma  sahiptir. Canlı canlı yolunmaktadır.Malesef bu yüzdende kazların  çok acılı bir hayatları olduğu gerçektir. Çiftlik sahipleri, kazları, 4-6 saat için karanlık bir odada tutarlar.  Adrenalin ve stresin artması ile derileri ısınır ve terleme nedeni ile tüyleri daha kolay yolunur. 
Kazların tüyleri çabuk çıksın diye hormon enjekte edilir. Beslenmesinden tutun yolumuna kadar işkence altında hayat yaşamaktadırlar. Oysa kazlar çok uysal hayvanlardır.
Günümüzde kaz tüyü ürünlere talep oldukça ,kazların bu acıyı çekmesi ve çiflik sahiplerinin buna göz yumması muhtemeldir. Hangi ülkede olursa olsun Devletlerin bu duruma müdahale etmesi gerekir.Tüm yiyeceklerin sahtesi varken Kaz tüyünün orjinal olması gereksizdir.
 

Editör: Habererk Com