HABERERK / Göktürk GÜNGÖR

2017 yılında çalışmış olduğum kanal olan Kanal 64 bünyesinde, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ile yine 2017 yılında Uşak CHP 36. Genel Kurultayında bir röportaj gerçekleştirmiştim. Nadir Sancar ve Coşkun Mavioğlu'nun il başkanlığı için yarıştığı kurultayı Nadir Sancar kazanmıştı.

Röportaj da Özkan Yalım'a sormuş olduğum CHP Uşak'ta 2019'daki yerel seçimlere nasıl hazırlanacak?  sorusuna Özkan Yalım oldukça iddialı açıklamalarda bulunmuştu.

Özkan Yalım: ''İşte hazırlanma yerlerinden birisinde buradasınız. Göreceksiniz bu işin başında zaten Uşak'ta ben varım. Kesinlikle çalışmayan hiç bir kimse kalmayacak, bütün enerjimizle, gücümüzle, teşkilatlarımızla gereken çalışmayı yapacağız. İnşallah tüm Türkiye Genelinde ama ilk önce bizim hedefimiz olan Uşak'ta her girdiğimiz dalda kesinlikle birinci geleceğiz, kesinlikle buradan size bunun garantisini veriyorum.'' 

2017 yılında bu sözleri sarfeden Yalım, sadece iki yıl sonra 2019 Belediye Başkanlığı yarışında Uşak'ta büyük bir hüsrana uğramıştı.

Millet İttifakı çatısı altında, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi neredeyse tüm illerde birlikte hareket edip ortak belediye başkan adaylarını desteklerken; Uşak ilinde anlaşamamış her iki tarafta kendi adayını çıkarmıştı. Uşak'ta Meral Akşener rüzgarının estiği 2019 yılında varılan anlaşmazlıklar çok küçük bir fark olan %1,4'lük oy ile İYi Parti Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür'ün kaybetmesine yol açmış, AKP Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın'ın kazanmasına sebep olmuştu.

resim_2022-09-28_202211057

 1. sırada AKP'nin Adayı Mehmet Çakın Uşak Belediye Başkanı seçilirken, 2. sırada İYİ Parti'nin Adayı Muhammet Gür yer almıştı. Sırasıyla MHP Adayı M.Fatih Erdoğan, hemen ardından da CHP'nin Adayı Asım Kalelioğlu yer almıştı. 

Millet İttifakı Çatısı altında, İYİ Parti'nin adayı Muhammet Gür desteklenmiş olsaydı Uşak'ta İYİ Partili bir belediye başkanı görmek mümkün olacaktı.

Neredeyse tüm il ve ilçe belediye başkanlığı adaylıklarında özellikle de büyükşehirlerde İYİ Parti, CHP'nin güçlü adaylarına destek verip, karşısına aday bile çıkarmazken Uşak'ta İYİ Parti'nin kesinlikle kazanacak gözüyle bakılan adayı Muhammet Gür'e destek vermemesi, aksine kendi adayını çıkarması manidar olmuştu.  Adeta Uşak Belediye Başkanlığı'nı şuanki Uşak Belediye Başkanı olan AK Parti Adayı Mehmet Çakın'a hediye etmişlerdi. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI HÜSRAN İLE SONUÇLANACAKTIR.

İttifak anlaşmazlığının Uşak ilindeki bu stratejik seçim başarısızlığı hafızlardan halen silinmemişken, CHP içindeki Milletvekilleri ve yöneticiler yine aynı kibir ve iddialı konuşmalar ile sürekli olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı gündeme getirmektedir. CHP tabanında bile karşılık bulmayan Kılıçdaroğlu'nun adaylık söylemleri, Türk Halkı nezdinde nasıl kabul edilecektir.

Bence Erdoğan rejimini yıkmak için uğraştığını söyleyenler Erdoğan'ı çok hafife almaktadırlar. Bu tip iddialı konuşmaların geçmişte hüsran ile sonuçlandığını defalarca gördük ve ülkemiz bu iddialı konuşmaların ardında çok fazla kaybetti. 

Birbirinden değerli, bilgili, dinamik, liyakatlı ve halk nezdinde karşılık bulan siysetçiler var. Millet İttifakı adaylıkları ön plana çıkan bu isimlerin adaylığını bence tekrar tekrar düşünmelidir. Eğer aynı kibir ve iddialı konuşmalar ile Kılıçdaroğlu'nun adaylığı söz konusu olursa bu büyük bir hüsran ile sonuçlanacak ve Erdoğan'a bir seçim hediyesi olacaktır.

Editör: Göktürk Güngör