Bostancı-Dudullu metro hattının açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu, İmamoğlu hakkında verilen hapis cezasını kararını eleştirerek, demokrasi vurgusu yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan Bostancı-Dudullu Metro bugün törenle hizmete girdi. 

Açılış törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. 

Açılışta konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası kararını hatırlatarak, "Eğer bir kişi siyaseten halkın oyları ile seçilmişse, iktidara gelmişse, kentine hizmet ediyorsa o kişinin hakkını elinden alacak olan güç, ona o yetkiyi veren güçtür. Yani İstanbulludur." dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

İstanbullu'nun iradesine ipotek konulduğu zaman, İstanbullunun ve 16 milyon insanın iradesine darbe vurulduğu zaman hep beraber, birlikte karşı çıkmak zorundayız. Görüşümüz, inancımız, kimliğimiz ne olursa olsun birlikte mücadele etmek zorundayız. O nedenle söylüyoruz; asla teslim etmeyeceğiz, Ekrem İmamoğlu’nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz. Söyledim; bu yola girerlerse cehennemin kapılarını açmış olurlar. Bu kadar sert, net ve erkekçe söylüyorum. 

Davutoğlu: Milletin kaderinde 6'lı masa olacak ve olmaya devam edecek

Törene katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da bir konuşma yaptı.

İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası kararı sonrası 6'lı masa liderinin Saraçhane mitingine katılmasını hatırlatan Davutoğlu, "Niye birlikteydik? İstanbullular 2019’da iki kez bir irade beyanında bulunmuşlar; bu aziz şehrin mührünü şehremini olarak sayın İmamoğlu’na vermişlerdi. Bu İstanbulluların iradesiydi. Kimse bu iradeyi beğenmiyorum diyemez. Kimse bu iradeyi tanımıyorum diyemez. Siyasi görüş farklılıklarımızı bir kenara koyarak Saraçhane’de bir ses yükselttik." diye konuştu.

Davutoğlu, dün gerçekleşen 6'lı masa toplantısını da hatırlatarak, "Bir oda da ama huzurla, nezaketle, karşılıklı saygıyla ve en önemlisi bu milletin derdiyle halleşerek bir gelecek perspektifi çizmeye çalıştık. Senaryolar ürettiler. 6'lı masa çökecek, bugün çökecek, yarın çökecek. İşte dün gösterdik ki sizin senaryolarda ne yazarsa yazsın, milletin kaderinde Altılı Masa olacak ve olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Editör: İlayda Şimşek