Hazine ve maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Varlık şirketlerine borçlarınızı ödemeyin" çağrısına yönelik, "Anlaşılan siyasi beklentileriniz uğruna hesapsızca konuşmakta ve adeta bir piyasa manipülatörü gibi davranmakta ısrarcısınız. Öte yandan, bilmelisiniz ki kulislerden medet umarak rol kapmaya dönük her yeni manevranız, tüm milletimizde bir kez daha dejavu duygusuna sebep oluyor." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Nebati'nin bu açıklamasına sosyal medya hesabından cevap veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paylaşımında Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye seslenerek "Gece gece bana yazmışsınız, panikle gazetelerinizin manşetini değiştirmişsiniz" dedi. 

6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borcunun tasfiye edileceği haberlerini alıntılayan Kılıçdaroğlu, "Sayın Nebati, gece gece panikle bana yazmışsınız, gazetelerinize gece yarısı manşet değiştirtmişsiniz. Oysa rahat olabilirsiniz, milletimizin derdi çözülsün, tek laf etmem demiştim zaten. Yeni hedef EYT ve Öğretmenler olmalıdır. Haydi bakalım..." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının uyguladığı faiz politikalarının sonuçlarını anlattığı bir video paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında "Sevgili halkım, bu borçlar nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size, ailenize zarflar gönderecekler. Tehdit edecekler. Bunlar tefecidir, mafyadır. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın, sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım, ben. Ödemeyin" demişti.

Editör: Yadigar Hanım