Seçim sonuçlarının ardından Millet İttifakı’nın bileşenleri teker teker açıklamalarda bulundu. Herkesin merakla beklediği CHP lideri Kılıçdaroğlu da kameralar karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu, adil olmayan bir seçim sürecinin geride kaldığını belirterek "Devletin tüm imkanları bir adamın ayaklarının altına serildi" ifadelerini kullandı.

“MÜCADELE ETTİM ETMEYE DEVAM EDCEĞİM”

"Eziyetlere, haksız, hukuksuz düzene karşı dilsiz şeytan olamazdım, olmadım. Çocuklarımızın yatağa aç girmesine, esnafımızın borç içinde olmasına gönlüm razı gelemezdi, gelmedi. Koskoca bir ailenin birbirine düşürülmesine müsaade edemezdim, etmedim. Halkımın belinin bükülmesine gönlüm razı gelemezdi, gelmedi. Her zaman hakkınız, hukukunuz için, kimse sizi üzmesin diye mücadele ettim, etmeye devam edeceğim.”

“DEVLETİN TÜM İMKANLARI BİR ADAMIN AYAKLARININ ALTINA SERİLDİ”

“Sizlerden bir ricam var: Kendiniz için, kardeşleriniz için demokrasi mücadelemizi sürdürmeye destek verin. Devletin tüm imkanları bir adamın ayaklarının altına serildi. Ahlak ve hukuk dışı baskılara karşı mücadele eden Millet İttifakı’nın sayın genel başkanlarına, parti teşkilatlarına ve sandıklara sahip çıkan vatandaşlara teşekkür ederim. Kadınları sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

“ASIL ÜZÜNTÜM ÜLKEMİ BEKLEYEN ÇOK DAHA BÜYÜK SIKINTILARDIR”

“Ülkeye gerçek demokrasiyi getirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Asıl üzüntüm ülkemi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır.

Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız."

Editör: Gökçe Sevim