CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Anlaşması'nın 99'uncu yıl dönümünde, Bursa Nilüfer’de düzenlenen "Büyük Mübadil Buluşması"na katıldı.

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında, "Bizler Lozan’ın büyüklüğünü evlatlarımıza, gençlerimize anlatmalıyız. Lozan’ın bayram olması gerektiği ifade edildi. Hepinize söz veriyorum; parlamento açıldığında vereceğimiz ilk kanun teklifi Lozan’ın bir bayram olmasının kabul edilmesinin kanun teklifi olacak" diyerek, "Nasıl ki sizler Lozan’ın bir bayram olması için gereğini yapmak için Bursa milletvekillerinin öncülüğünde bir kanun teklifi vereceksek, yine bütün Balkan göçmenlerinden de istirhamımdır; Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine geleceksiniz, bize katılacaksınız. Oy vereceksiniz. Beraber mücadele vereceğiz" ifadelerine yer verdi.

"LOZAN, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN TAPU SENEDİDİR"

Lozan… 99’uncu yıl. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tapu senedidir. Lozan’ı eleştiren var. Eleştirenler Türkiye’yi bilmiyorlar, Lozan’ı eleştirenler var, Türkiye’yi sevmiyor onlar; Cumhuriyet’i sevmiyorlar, demokrasiyi sevmiyor onlar. Bir mücadelenin nasıl verildiğini bilmiyorlar. Bu ülkede yoksulluk içinde, kanlarımızla mücadeleyi verdik. Dedelerimiz, babalarımız bu mücadeleyi verdi. Sizler de bu mücadelenin bir kahramanısınız. Şimdi hep beraber Türkiye’yi büyütme zamanı. Bunun mücadelesini vereceğiz.


 

Editör: Gökçe Sevim