Trabzon'daki mitingi sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında açıklamalarda bulundu.

Gerçek Gündemde yer alan habere göre; gazetecilerin sorduğu, "Partinizden mevcut veya eski milletvekillerinin Muharrem Bey ile temasları olmuştu, siz de bunları söylemiştiniz" şeklindeki sorulara, Kılıçdaroğlu şöyle cevap verdi:

"Muharrem Bey, partimizin uzun yıllar çalışmış, grup başkanvekilliği yapmış bir arkadaşıdır. Dolayısıyla milletvekillerimizle doğal olarak arkadaşlık ilişkileri vardır ve zaman zaman bir araya gelip konuşurlar. Bu gayet normal bir durum."

Kemal Kılıçdaroğlu “Biz hiçbir partiyle kapıları kapatma lüksümüz yok zaten. ‘Tamamen kapattık, bir daha görüşmeyeceğiz, bir daha konuşmayacağız’ diye bir şeyimiz yok yani. Siyasi partilerle oturulur konuşulur, tartışılır, belli soruların çözümü konusunda görüş birliğine varılır. Bazılarında görüş birliğine varılmaz. Her bir siyasi partinin kendi doğal olarak politikaları vardır. Bizim görevimiz de o politikalara saygı duymaktır.” dedi.
 

Editör: Ali Özyiğit