Sosyal medya hesabından  yazılı açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Türkiye uyuşturucu ticaretinin merkezi haline geldi. Ülke yönetimi, çocuklarımızı uyuşturucu kaçakçılarına kurban etti. Bu ne için? Sadece birkaç gün daha iktidarda kalmak için. Ekonomik çıkarlar uğruna uyuşturucu paraları ile cari açığı finanse etmeye çalıştılar.

Son İstanbul'da yaşanan olayda, uyuşturucu kaçakçıları tarafından polis memuru Hakan Telli'nin şehit edilmesi ve iki diğer polisin yaralanması, ülkemizin uyuşturucu sorunuyla yüzleşmek zorunda olduğunu gösteriyor. Gençlerimiz, ailelerin çaresizliğiyle uyuşturucu çetelerinin tuzağına düşüyor. Bu bağımlılık hızla yayılıyor ve aileler çaresizlik içinde.

Neden mi? Çünkü siyasi iktidar, uyuşturucu baronlarının kirli paralarına muhtaç hale getirdiği ülkeyi görmezden geldi. Hatta bu baronların ülkemize girişine göz yumdu. Özel kanunlarla uyuşturucu kaçakçılarına kolaylık sağladılar. Bu nedenle uyuşturucu baronları Türkiye'de rahatça faaliyet göstermeye başladılar. Bu durum özellikle İstanbul'u, suç örgütlerinin ve uyuşturucu kaçakçılarının çatışma alanına dönüştürdü.

Son bir yılda birçok önemli gelişme yaşandı. Ancak daha da tuhaf olan, İçişleri Bakanı'nın 'Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu' dediği operasyonda tutuklu olanların nasıl serbest kaldığıdır. İsrail Dışişleri Bakanı ise Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giyen Danny Awka'nın diplomatik temas sonucu serbest bırakılacağını açıkladı ve Türkiye, dışarıdan gelen talimatla bir İsrailli uyuşturucu kaçakçısını serbest bıraktı. Benzer şekilde daha önceki olaylarda da benzer durumlar yaşanmıştı.

Türkiye eskiden uyuşturucu kaçakçılığının transit yolu olarak bilinirdi. Şimdi ise iktidarın desteğiyle ülke uyuşturucu ticaretinin merkezi haline geldi. Saray iktidarı, çocuklarımızı uyuşturucu kaçakçılarına feda etti. Neden mi? Sadece birkaç gün daha iktidarda kalmak için, ekonomik çıkarlarını sürdürebilmek için. Bu vahim durumu düzeltmek için birlikte hareket etmeliyiz." (DHA)

Editör: Habererk Haber Merkezi