Millet Ittifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlemesinin ardından, Altılı Masa'daki çalışmalar hızlandı. Kılıçdaroğlu'nun, masadaki partilere paylaştıracağı milletvekili sayıları kulislerde konuşulurken, CHP'li vekillerin çoğunlukta olacağı vurgulandı.

Kulislerde konuşulanları TV100 yazarı Erdoğan Aktaş bugünkü yazısında değerlendirdi. Aktaş, Kılıçdaroğlu'nun liste planını yazdığı yazısında parti içinden aldığı bilgileri, "Kemal Kılıçdaroğlu, Babacan’ın DEVA Partisi’ne 6-7, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ne 2-3, Temel Karamollaoğlu’nun Saadet Partisi’ne 2-3, Gültekin Uysal’ın Demakrat Partisi’ne 1 ya da 2 milletvekili adayını CHP listelerinden üst sıralarda yer vermeyi önerecek" diye aktardı.

Aktaş yazısının ilgili bölümünde şunları da kaydetti:

"Uzun yıllar CHP’de görev yapmış bir siyasetçi bana şöyle söyledi: 'Düşünsene, CHP’de bakanlık bekleyen o kadar isim var, fakat yüzde 0,5 oy bile alması zor olan Demokrat Parti’den Cemal Enginyurt bakanlık koltuğuna oturacak. Bu kabul edilebilir mi?'"

Editör: Yadigar Hanım