"Öğretmenlerimiz, birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Milli ve manevi değerlerimizden kopmadan bu çağa uyum sağlayabilecek, sorumluluk duygusunun verildiği yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır. Tüm insanları doğruya yönelten, insan haklarına saygılı bir toplum meydana getirmeyi hedefleyen bu kutsal mesleğin mensupları olan öğretmenlerimiz, insanlara, her zaman yenilenmeyi, mücadele etmeyi öğretmişlerdir.
Türkiye’nin son yıllarda eğitimden emniyete, adaletten sağlığa, ulaşımdan ekonomiye kadar yaşadığı olumlu gelişmelerin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi için iyi yetişmiş gençlere ihtiyacımız vardır. Bu gençleri hiç şüphesiz, fedakarca çalışan ve çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz yetiştireceklerdir.
Ak Parti hükümetleri olarak; sizlere yapılan yatırımın, geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğunun bilinci ile 2004'den bu yana bütçelerimizde en yüksek payı eğitime ayırdık. Bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğine olan inancımla; Kilis’te ve ülkemizin dört bir köşesinde görevlerini büyük bir gayret ve özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum."


 

Editör: TE Bilişim