Habrerk/ Lokman Happani/ Kilis 

Kilis Eski Başkanı Hasan Kara son günlerde kendisi hakkında yapılan eleştirilere yazılı cevap verdi. 

"Benim dönemim ile bir önceki dönemi karşılaştırın ona göre vicdanınızı eline koyun" diyerek açıklamasına şöyle devam etti.

" Değerli Kilisliler; Malumunuz olduğu üzere geçtiğimiz günlerde yüreğimizde ki Kilis özlemini bir nebze olsun dindirmek ve halkımız ile vuslata ererek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarından bir fırsat bularak, bir araya gelmek için hafta sonu aziz şehrimize bir ziyaret gerçekleştirdik. Öncelikle ziyaretim esnasında bizlerle bir araya gelen dostlarımıza ve bizlere gönlünü, Kilis'in her köşesinde gözlerinde özlem gördüğümüz hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah'a şükürler olsun ki, kadirşinas Milletim lafa değil icraata bakarak kendisine hizmet edene ‘’ marifet iltifata tabidir’’ sözünü ispat edercesine bize gönüllerindeki yeri göstermişlerdir. İşte bundan dolayı da gönüllerde bir nebzede olsa yer bulabilmişiz. görev yaptığımız süreler boyunca yaptıklarımız nedeniyle göğsümüzü gere gere memleketimizi ziyaret edebilmekteyiz.

Diğer yandan, içlerinde ki kin ve nefreti Hasan Kara düşmanlığı üzerinde toplayarak içlerinde ki irini kusmaya devam edenlerin söylemlerini de yakinen takip etmekteyiz. Aziz hemşehrilerimizinde ne siyaseten, ne manen ne de madden bir karşılığı olmayan bu kindarların kusmuklarında boğulmaları çok uzak değildir. Varlıklarını Kilis’e ve Kilisliye hizmet değil de kin ve intikam gibi duyguya bağlayanlar yani torbaları boş olanların gibi karakterlerinde ki zayıflığı toplumun içine ektikleri nefret tohumları ile tamamlayabileceklerini zannedenlerin tüm çabaları da beyhudedir.

17 Yıl bu memlekete hizmet etmiş bir davanın Kilis'te en önemli hizmetkârı olmaktan dolayı duyduğum gururu kelimelerle ifade etmek mümkün değildir. 2002 Yılında herkesin "Acaba" diye düşündüğü bir ortamda "Kesinlikle" diyerek bu yola girdik. Kesin gördüğümüz şey bu davanın amacıydı, liderimizin adamlığıydı, yolumuzun kutsal bir yol olmasıydı. Biz "Acaba" şöyle mi olur, böyle mi olur diye düşünmedik. Kilis ilk görev yaptığımız dönemde ne haldeydi? Şimdi ne halde? Vicdan sahibi olan Kilis halkı bu karşılaştırmayı yapmış ve bizi başarılı bulmuştur, bulmuştur ki her zaman yanımızda olmuştur.

Kurtuluş savaşından sonra Kilis ikinci bir savaş gördü nerdeydiniz 

Kara şöyle devam etti " Kurtuluş savaşından sonra bu toprakların yaşadığı en büyük trajedide perdelerin arkasında kimileri gibi evlerimizde korunaklı ofislerimizde saklanmadık. Çıktık adam gibi memleketimizde dimdik durduk, öleceksek de burada öleceğiz, bu roketler belki bizi öldürecek, ama sonunda kendi memleketimizde şahadet şerbeti içmek nasip olacaksa biz daha büyük bir şeref istemeyiz dedik. Klavyelerinin başında gözlerinde kin ve nefret ile üzerimize geldiğini zannedenlere soruyorum, NEREDEYDİNİZ! Sizi o zorlu süreçte, Kilis'i kan ve barut kokusunun esir aldığı günlerde Kilis'te olduğunuzu ispat etmeye davet ediyorum! Korkularınızın esiri oldunuz mu olmadınız mı? Çıkın bu halka açıklayın! İnsanları kanaat önderi olarak teskin edip, halk ile hemhal olmak yerine hangi deliklere girip eşlerinizin çocuklarınızın yanında saklandınız, o sefil bedenlerinizi sakındınız? Açıklayın ki bu necip Millet size de belki gönlünde olmayan samimiyetinizi görür de bir yer verir

Merak etmekteyiz, 15 Temmuz gecesi NEREDEYDİNİZ! Devletimize meydan okuma cüreti gösterip, masum milletimize ateş açıldığı gece ne haldeydiniz? Ben ve ekibim belediyemize ait araçlarla her türlü tedbiri alıp sonrasında meydanlara indiğimizde gözlerimiz sizi aradı! NEREDEYDİNİZ! Delikanlı gibi çıkıp saklanacak delik arıyorduk deme dürüstlüğüne sahip misiniz? Nerde sizde o yürek nerde sizde o nedamet…Bu aralar, Ak Partili olmalarına laf söyletmeyenlere soruyorum; Gerçekten sizler Referandum çalışmalarında neredeydiniz? Daha uzatmadan sorayım gerçekten Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde neredeydiniz? Yoksa daha doğmamış mıydınız?

Kilis halkının yaşam standartlarını yükseltme, sorunlarını çözme, istihdamı arttırıp ekonomik atılımı güçlendirmekle uğraşması gerekenler Hasan Kara'yı gündemlerinden çıkarıp ne zaman halkımıza hizmet etme gündemine geleceksiniz. Hasan Kara belediyeyi peşkeş çekti, yedi tüketti diyenleri bunu ispata davet ediyorum. Şayet ellerinde ki (varsa) belgeleri savcılık makamına teslim edip gereğini yapmazsanız şerefsizsiniz! Eğer benim yolsuzluk yaptığımı iddia edip bunu kanıtlayamazsınız sizden daha namussuzu müfterisi yoktur! Hemşehrilerime olan saygımdan kelimelerimi dikkatle seçiyorum ama tekrar haykırmak istiyorum, ispatlamazsanız ADAM DEĞİLSİNİZ!

Beni hala siyasi kariyer hedeflemekle itham edenlere son olarak cevabımdır; ! Ben bu memlekette kurucu il başkanlığı yaptım, 2 dönem milletvekilliği yaptım ve belediye başkanlığı yaptım! Daha? daha ne olmayı planlıyor olabilirim? Allah'a şükürler olsun, kibre kapılmıyor ve her türlü başarıyı Allah'ın sayesinde kazandığımı biliyorum. Fakat, elindeki makamı kazandıran Allah'a şükürler etmesi gereken haysiyet cellatlarına kapımıza gelip el pençe divan durup makam isteyenlere bu imkanı buluncaya kadar poker suratları arkasına gerçek emellerini gizleyenlere, gizli mahfillerde yaptıkları gece yarılarına kadar süren toplantılar yaparak gizli emellerinin planlarını yapanlara da bu şehirde arkamızdan konuşma imkanı vermeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Bunların adamlığı görev yaptığımız süreçte konuşmaya yetmemiş olacak ki, arkamızdan konuşmak kendilerine daha cazip gelmiş veya karakterleri böyleymiş diyorum!

Muhterem Kilisliler; Sizleri bu safsata üretenlerin gündemleri ile meşgul etmek ve hizmet ile değil algı ile gündemde kalmak isteyenlerin değirmenlerine su taşımak istemezdim lakin, insan, sevdiği insanlarla yüreğindekileri dökmeden rahatlamazmış. Bizim gönlümüzün en müstesna yerinde sizlerin olmanız hasebiyle sizlerle dertleşmek gerekti, lütfen haklarınızı helal ediniz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız sayın Binali Yıldırım'ın çalışmalarına destek verdiğimizden, memleketimizde bir başka güzel olan Ramazan ayını sizlerle birlikte yaşayamadık. Allah ömür verirse bundan sonraki güzel günlerde yine bir arada olacağız. Buradan özellikle altını çizerek belirtmek isterim ki, HASAN KARA İLE KİLİS HALKI ARASINA GİRMEK KİMSENİN HAKKI DEĞİLDİR, HADDİ DE DEĞİLDİR!

Son olarak şahsımı itibarsızlaşmak için enerji harcayanları BU AZİZ VE NECİP HALKA HİZMET ETMEK İÇİN ENERJİ HARCAMAYA DAVET EDİYORUM.

Bu vesile ile öncelikle yaklaşan Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, dualarınızda yer bulabilmeyi tüm kalbimle umut ediyorum. İstanbul’daki tüm Kilis’li hemşerilerimden 23 Haziran İstanbul seçimlerinde Sayın Binali Yıldırım’a desteklerini istiyorum" dedi.
 

Editör: TE Bilişim