Habererk/Lokman Happani/Kilis 

Başkan Kara yaptığı açıklamada, Bildiğiniz gibi son günlerde seve barajındaki su miktarının azalması nedeniyle ciddi su kesintileri yaşamaktayız. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yapmak zorunda kaldığımız su kesintileri nedeniyle halkımızın yaşadığı sorunların farkındayız ve bu sorunu çözmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz.

Bu kesintiyi fırsat bilerek özellikle sosyal medya üzerinden bizleri yıpratma kampanyası yürüten haysiyet cellatlarının adeta bir define bulmuş gibi halkımız ile aramızı açma çabalarını esefle takip etmekteyiz. Bilinmelidir ki, bizlerle halkımız arasına nifak tohumu ekmek isteyenlerin uğrayacakları hayal kırıklığı ilk olmayacaktır. Aziz halkımız sorunun nedenlerini bilmekte ve çözüm bulacağımıza olan inançları ile bizlere gönülden destek vermeye devam etmektedirler.

Kentimizde günlük su tüketimi ortalama 30 bin tondur. Seve barajında ne yazık ki 3 gün kentimize yetecek su miktarı bulunmaktadır. Bunun başlıca nedeni kuraklık ve şehrimizin iki katına çıkan nüfus yoğunluğudur. Bir yıldır çeşitli vesilelerle defalarca dile getirdiğimiz suyu idareli kullanın çağrısının nedeni bu kesintileri yaşamamak içindi. Bugün geldiğimiz nokta bu kesintileri yapmaya bizleri mecbur bırakmıştır.

SU YOK ELİMİZDEN BİR ŞEY GELMEZ DİYEREK KENARA ÇEKİLECEK VE HALKIMIZI SUSUZLUK İLE BAŞ BAŞA BIRAKACAK DEĞİLİZ.
Bunun böyle olmasını hayal edenler üzülecektir belki ama DSİ genel müdürümüzün ve DSİ personelinin belediyemiz ile işbirliği içerisinde yürüttüğü çalışmalar meyve vermeye başlamıştır. Yeni sondaj vurduğumuz 12 kuyunun 9 tanesinde yeterli olarak kabul edeceğimiz miktarda su bulunmuştur. Bu 9 kuyudan çekilecek sularla şehrimizin su ihtiyacını karşılayacağız. İhale sürecinde kur fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle yaşanan aksaklığın giderilmesi için yürüttüğümüz gerekli girişimler sonuçlanmıştır. 15/20 Eylül tarihleri arasında şehrimize tekrar kesintisiz su vermeye devam edeceğiz.

Bu konuda yoğun bir gayret içerisine girerek zihinleri bulanıklaştırmak isteyenlerin söylemlerine cevap verecek olursak;

Neden bu iş bu kadar uzamış ve mesire alanı yapacağımıza suya yatırım yapsaymışız.

Afrin barajımız %83 oranında tamamlanmış olup toplan yatırım miktarı 300 Milyon Tl'dir. Şehrimizin su sorunun 2050 yılına kadar giderecek bu dev proje 1 yıl içerisinde tamamlanacak ve su diye bir sorunumuz KAL-MA-YA-CAK-TIR.

SU YOKKEN NEDEN PARK BAHÇE SULAMASI YAPILIYOR?
Park ve bahçe sulamalarında kesinlikle şebeke suyu kullanmamaktayız. Su kalitesi düşük kuyulardan elde edilen sularla park ve bahçelerimiz sulanmakta, şehrimizin güzellikleri korunmaktadır. Bu konuda taviz vermeden çalışmalarımız devam edecektir.

FIRAT'IN SUYUNU NEDEN KİLİS'E GETİRMİYORUZ?
Fırat nehrinin suyunu Kilis'e getirebileceğimiz en yakın nokta Birecik barajıdır ve aramızda ki kot farkı 300 metredir. Bu kot farkını aşmak için yapılacak masraf oldukça fazladır, bu nedenle devletimiz böyle bir yatırım yapmayı uygun görmemiştir. Kaldı ki, Afrin barajı tamamlandığında böyle bir ihtiyaç hasıl olmayacaktır.

Su tüketimini mültecilerin yaptığı ve Suriyeliler yüzünden susuz kaldık propagandası yapanları şiddetle kınıyorum. Müslümanlar kardeştir hükmünü tanımayanlara ne denebilir? Evet, Suriyeliler bu şehirde bir yük oluşturmuşlardır fakat bunun rahmet ve bereketini bu millet muhakkak alacaktır, almaktadır. Allah'ın razı olduğu bir topluluğa ne yakışırsa o doğrultuda yaşamaya devam edeceğiz. Allah'ın rıza göstermeyeceği her türlü hareketin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz.
Bu vesile ile aziz halkımızdan suyu israf etmemeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle rica ediyor, en kısa sürede bu kesintilerin sona ermesi için yapılması gereken ne varsa yapılacağının sözünü veriyorum dedi. 

Editör: TE Bilişim