Habererk/ Lokman Happani/Kilis 
" Asgari ücretin artmasıyla birlikte Bağkur primlerinin de %55.artarak en düşük Bağkur pirim, 700 TL den, 882, TL ye yükselmesiyle birlikte Sanatkar esnafın primlerini ödeyemeyecek durumagetirilmiştir.  Bizler küçük esnaf ve sanatkar olarak hiçbir şekilde devletimize yük olmadık. Her Daim Devletimizin Yanında yer aldık Her Zaman Ekonominin Temel taşları olduk olmayada devam edeceğiz. Sosyal güvencemiz olan Bağkur primi kendi alın teriyle Ailemizin rızkından kısarak Ödüyoruz. TC. TBMM. Yüce Meclisimizin Bağkur primlerinin makbul bir seviyeye 400.500 tl ye çekilmesini Taleb Ediyoruz bekliyoruz. 

Devletimizin büyük Şirketlere verdiği destek Teşvik ve pirim desteğini küçük esnaf ve sanatkara da verilmesini istiyoruz çünkü bu bizim hakkımızdır.

Bir başka konu olarak; 
Bizler SSK ve Bağkur primlerini öderken diğer taraftan sayısı bilimeyecek kadar yüksek seviyede olan esnafların sadece berber esnafı olmamakla beraber tüm esnaflarda çok keşmekeşlik olduğunu görüyoruz. Bunların hiçbirinin bir tanesinde ne vergi kaydı ne sicil kaydı ne ruhsatı yoktur . Bir tanesininde sorduğu ve ilgilendiği yok biz de yetkililerden görevlerini yapmaya çağırıyoruz. 

Biz bu paraları öderken verirken bunların 0,01 Kuruş dahi devlete verdiklerini görmüyoruz

Bu duygu ve düşüncelerle gereğinin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.          
 

Editör: TE Bilişim