Habererk/Lokman Happani/Kilis 

Sağlık Bakanlığı ve Kilis Belediyesinin girişimleri ile başlatılan proje ile yeni gelen bisikletler çocuklara dağıtıldı. 

Dağıtım törenine Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, eşi  Av. Gülşen Kara, Milletvekili Adayı M. Hilmi Dülger ve eşi Dr. Dilek Dülger katıldı. 

Başkan Kara dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Yürüyüş yolu yapmamızdan dolayı, Sağlık Bakanlığımız bizlere, bisiklet gönderdi. Bizde bu bisikletleri, durumu iyi olmayan özellikle çalışkan öğrencilerimize dağıtıyoruz. Dağıtırken üç tane şartımız var. Biri çocukların sigara içiyorsa, dedelerine, ninelerine, babalarına ve annelerine sigara içtirmemeleridir. Özellikle istirham ediyoruz. Çünkü sigaraya harcanan parayı evlerine ve çocuklara harcamalarını bekliyoruz. İkincisi karnelerinde en azından zayıf getirmemelerini istiyoruz. Teşekkür ve takdir getirmelerini bekliyoruz. Çocuklarımıza üçüncüsü de özellikle sağlıklı yaşam açısından gençlerimiz olan geleceğimiz olan bu İnsanların sağlıklı yaşam açısından günde en az bir saat bisikletle binmeleri şartını koyduk. Bu bisikletleri kullanacakları, uygun bisiklet yolları yapıyoruz. Bir taraftan gelecek nesillerin daha iyi, daha güvende olacağına inanıyorum. 3 şartı kabul ederek söz veren çocuklarımıza bisikletlerini teslim ediyoruz. Kampanyaya yoğun ilgi var özellikle sigara içen ebeveynler bırakmaya başladı bizde kampanyamızı devam ettiriyoruz" dedi. 


 

Editör: TE Bilişim