Habererk/Lokman Happani/Kilis

CHP 1. Sıra Milletvekili adayı emekli Tuğgenaral Ali Tuna, Kilis en büyük sıkıntılarının başında sağlık ve hastane gelmektedir. CHP iktidarında eğitim ve araştırma hastanesi kuracağız.

Suriye'deki iç savaştan sonra nüfusundan fazla Suriyeli barındırmaktadır. Vatandaşlarımız MR çekimi için 1,5 ay beklemektedir. Bir doktor olarak söylüyorum, Kilis halkının sağlık sorunları CHP ile çözülecektir. Üniversitemizin alt yapısını oluşturarak eğitim Tıp, Diş ve Eczacılık Fakültelerini oluşturmayı hedeflemekteyiz.

CHP olarak İşsizliği ortadan kaldıracağız

CHP Adayı Tuna Habererk'e yaptığı açıklamada, CHP olarak 24 Haziran'da iktidara geldiğimizde, ilk hedefimiz işsizliği ortadan kaldırmaktır. Şuanda AKP'ye işsizlik oranı yüzde 11 gözüküyor bizim araştırmalarımızda yüzde 22'nin üzerinde seyretmektedir.Önce iş ve aş kalıcı yatırımlar yapacağız,iş ve iş yerleri açacağız Kilis ise birinci önceliğimiz, Suriyelileri güvenli bölgelere göndererek Kilis'i bu kaos ortamında kurtarmaktır. Kilis için ise Öncüpınar sınır kapısını faaliyete geçirerek yeniden sınır ticaretini faal hale getireceğiz. Hatay ve Gaziantep'in sınır kapıları açık hedefimiz öncelikle sınır kapısını açmak ve sınır ticaretini canlandırmaktır.Kilisli tır şoförleri ve kamyoncular işsiz güçsüz oturmaktadırlar. Kapının açılmasıyla iş imkanına kavuşacaklardır.

16 yılda 14 defa eğitim sistemi değişti

Tuna Türkiye'nin en büyük sorunlarının başında eğitim gelmektedir. AKP ile 16 yılda 14 defa eğitim sistemi değişmiştir. Bir kere eğitimi ücretsiz yapacağız, sınavlardan ücret almayacağız. bunun yanında kırtasiye ve çanta masraflarını CHP olarak karşılayacağız. Sözleşmeli öğretmen yerine kadrolu öğretmen atayacağız 180 bin öğretmen adayını atayarak işe başlatacağız. Suriyeli Öğrencilerle Türk öğrencilerin aynı yerde ortamda öğrenim görmeleri başarısızlığı tetiklemektedir. Misal Türk öğrenciye bir kere anlatırken öğretmen Suriyeli öğrenciye 3 veya 4 kere anlatmaktadır buda zaman kaybına neden olmaktadır.Türk ve Suriyeli öğrencilerin bir arada olmaları sıkıntı oluşturmaktadır. Bir diğer husus ise bizim Türk öğrencilerimiz özel dersler alarak Üniversite sınavlarına hazırlamaktırlar. Ama buna rağmen Suriyeli öğrenciler elini kolunu sallayarak istediği bölüme kaydolmaktadırlar. Bu da büyük haksızlıktır bunu da ortadan kaldıracağız. Herkes nasıl eşitse Türk ve Suriyelilerde eşit şekilde girecekler, mülakatı da kaldıracağız sınavda başarılı olanlar girecektir.."dedi
 

Editör: TE Bilişim