Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Kilis esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı, ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. 

Memiler yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Kilis Valisi Sayın Dr. Mehmet Tekinarslan'ın talimatı ile ticaret bağlarımızın güçlenmesi amaçlanarak bir heyet kurup Suriye'de devletimizin gücüyle güven ortamı oluşan Fırat Kalkanı Bölgesini ziyaret ettik. 

Yıllardır tarihsel ve kültürel bağımız bulunan Fırat Kalkanı Bölgesini ziyaretimiz esnasında bizlere göstermiş oldukları misafirperverlikten ötürü özellikle Azez meclisine ve Azez Ticaret Odasına teşekkür  ederim.  Öncelikle, bölgede "Fırat Kalkanı Operasyonu" ile huzur ve güven ortamı oluşturan yiğit askerlerimize hem şahsım hem insanlık adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ziyaretimiz esnasında orada yaşayan halkın heyetimize göstermiş ilginin asıl kaynağı Türk devletinin bölge insanına göstermiş olduğu şefkattir. Ziyaretimiz esnasında bir kez daha anlamış bulunmaktayız ki, Türk askeri bu bölgede beklenendir, özlenendir, adaletin zalimler üstünde tecelli bulmuş halidir. Aziz şehitlerimiz masum insanlar, çocuklar, kadınlar zarar görmesin diyerek kendilerini feda etmiş ve bu feda bölgede huzur olarak yankı bulmuştur. Tüm kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum. Allah devletimizi ilelebet payidar kılsın! İnsanların hayatlarını idame ettirebilmesi için gerekli unsurların başında bildiğiniz ekonomik hayat gelmektedir.

Suriye halkı kendi ayakları üstünde durmak istiyor 

  Memiler, Bölge halkı bu konuda devletimize daha fazla yük olmak istememekte ve sağlıklı bir ticaret ortamı oluşturup kendilerine yetebilir konuma gelmek istemektedirler. Kilis'te son yıllarda ödemiş olduğu ağır bedellerin bir neticesi olarak ekonomik anlamda zorlanmaktadır. Acaba devletimiz kontrolünde bulunan bölge ile serhat şehrimiz arasında bir ticari köprü oluşturabilir miyiz? düşüncesiyle gerçekleştirdiğimiz ziyaretin hayırlı sonuçlar doğurmasını amaçlamaktayız. Bölge halkı üretim aşamasında zorluk yaşamada ürettiklerini pazarlama konusunda büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bunun doğal nedeni Fırat Kalkanı bölgesinin dışındaki güvensizlik ortamıdır. Aynı sorundan müzdarip olan Aziz halkımızla, Bölge halkı bir Serbest Ticaret Merkezi kurularak karşılıklı ticaret yapabilir, Türkiye-Suriye sınırında kurulacak bir pazarda bölge halkı ve Kilis'te kayıtlı bulunan esnafımız mal alışverişinde bulunarak bölgeye bir hareketlilik getirebilirler.

İŞ-Kur Can simidi olmaktan çıktı 

 Başkan Memiler, İŞ-KUR Toplum Yararına Programlarda artık her vatandaşın hayatı boyunca bir kez çalışacak olması son yayınlanan genelde ile kesinleşti. Dolayısıyla İŞ-KUR Kilis için bir can simidi olmaktan çıktı ve başka çözümlere ihtiyacımız hasıl oldu. Bu Serbest Ticaret Merkezi binlerce kişi için bir umut olabilir. Bu projemizi taslak haline getirerek başka sayın valimiz olmak üzere devlet büyüklerimize arz edip hayata geçmesi için takipçi olacağımızı bilinmesini isterim dedi. 
 

Editör: TE Bilişim